AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 18.5.2021

FC Lahden Joona Tiainen ammentaa lisäpotkua U21-maajoukkuekutsusta

FC Lahden Joona Tiainen ammentaa lisäpotkua U21-maajoukkuekutsusta

Maajoukkuekutsu oli iloinen yllätys Joona Tiaiselle.

FC Lahden maalivahti Joona Tiainen on valittu maanantaina julkistettuun Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen kesäkuun alun maaotteluihin.

Maajoukkueluotsi Juha Malisen suojatit kohtaavat EM-karsintoihin valmistavissa maaotteluissa Ruotsin ja Slovakian.

Tiaisen maajoukkuekomennus alkaa 30.5. Eerikkilässä. Eerikkilästä U21-maajoukkue matkustaa Ruotsin Falkenbergiin, jossa se kohtaa 3.6. Ruotsin. Slovakian Suomi kohtaa Nitrassa 8.6. Ottelut ovat viimeiset alle 21-vuotiaiden maajoukkueelle ennen syksyllä alkavia EM-karsintoja.

Tiaisen mukaan kutsu maajoukkueeseen antaa hänelle uutta näkökulmaa ja samalla hän pääsee näkemään, millä tasolla muut maat ja maalivahdit menevät.

– Olen iloinen, että minut valittiin ja on aina kunnia edustaa Suomea. Valinta tuli ehkä pienoisena yllätyksenä siihen nähden, että minulle ei ole tullut hirveästi peliminuutteja, mutta annoin viime leirillä ihan hyvät näytöt. Uskon, että se edesauttoi sitä, että minulle tuli kutsu nytkin.

- Pääsemme pelaamaan ensimmäiset viralliset maaottelut ja on kiva nähdä, mikä se taso on Ruotsiin ja Slovakiaan verrattuna. Meillä on laadukas joukkue ja uskon, että voimme mennä aina kisoihin asti. Kutsu antaa myös lisämotivaatiota omaan tekemiseen. Sain jo viime leiriltä uusia juttuja ja uusia näkökulmia, Tiainen iloitsee.

Tiaisen kanssa ykkösvahdin paikasta kisaavat Ilveksen Rasmus Leislahti ja Aston Villan Viljami Sinisalo.

Lisää uutisia