AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 24.5.2021

Ilveksen Sarr ja HJK:n Terho nousevat mukaan Pikkuhuuhkajiin

Ilveksen Sarr ja HJK:n Terho nousevat mukaan Pikkuhuuhkajiin

Casper Terho on pelannut vahvan alkukauden. (Kuva: Juha Tamminen)

Alle 21-vuotiaiden maajoukkueen valmistautuminen syksyn EM-karsintoihin jatkuu maajoukkueleirin sekä kahden maaottelun muodossa. Päävalmentaja Juha Malinen nimesi pelaajaryhmän viime maanantaina, ja joukkueeseen on tehty sittemmin muutama muutos.

Oliver Antman on sivussa henkilökohtaisista syistä, ja Daniel Håkans sekä Tobias Fagerström eivät pääse osallistumaan leirille loukkaantumisten takia. Fagerströmin joukkuetoveri Anssi Suhonen ei ole vielä täydessä pelikunnossa, ja pelaajan sekä HSV:n kanssa on sovittu, ettei hän matkaa maaotteluihin. Suhonen on Pikkuhuuhkajien mukana Eerikkilässä sunnuntaista keskiviikkoon.

Tilalle Malinen nimesi Momodou Sarrin, Casper Terhon, Juho Ojasen ja Adam Marhievin. Ilveksen Sarr (s. 2000) ja HJK:n Terho (s. 2003) ovat pelanneet alkukaudella joukkueidensa jokaisessa Veikkausliigaottelussa. Kaksi komeaa maalia HJK:lle viimeistellyt Terho nimettiin viime viikolla U18-poikien kesäkuun leirille, mutta hän lähtee Pikkuhuuhkajien mukaan ensikertalaisena.

Greuther Fürthiä edustava Ojanen sekä Spartaks Jurmalaan täksi kaudeksi siirtynyt Marhiev ovat kumpikin vuonna 2002 syntyneitä. Ojanen oli Sarrin tapaan mukana jo Pikkuhuuhkajien maaliskuun leirillä, ja Marhiev valittiin alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen ensimmäistä kertaa. Marhiev on noussut seurassaan vahvaan rooliin ja pelannut alkukaudella kaikkiaan kahdeksassa ottelussa.

– Mukana oli jo entuudestaan nuorempia pelaajia, ja linjamme on se, että etsimme lahjakkaita pelaajia ikää katsomatta. Marhievilta on nähty hyviä esityksiä Latvian pääsarjassa, ja Terho on Veikkausliigan alkukauden komeettoja – he ovat hyviä vahvistuksia joukkueeseen, Malinen toteaa.

Suomi kokoontuu Eerikkilään ensi sunnuntaina ja kohtaa Ruotsin 3. kesäkuuta sekä Slovakian 8. kesäkuuta.

Lisää uutisia