AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 16.5.2021

​"Voimme mennä pelillisesti vain eteenpäin" – Inter-kippari Furuholm tyytyväinen pistesaaliiseen

​"Voimme mennä pelillisesti vain eteenpäin" – Inter-kippari Furuholm tyytyväinen pistesaaliiseen

Furkka vääntämässä Hongan maalin edustalla perjantaina. (Kuva: Juhani Järvenpää)

FC Inter haki perjantaina 2-1-voiton FC Hongasta ja on koonnut kauden neljästä ottelustaan yhdeksän pistettä.

Interin kapteeni Timo Furuholm oli luonnollisesti iloisella päällä perjantain voiton myötä.

– Tämä on tärkeä, että joukkue pystyy monella eri tavalla voittamaan pelejä. Esimerkiksi KuPS:aa vastaan se oli pelkkää taistelua, mutta voitimme silti. Se on vahvan joukkueen merkki.

Interin hyökkäyspeli toimi Honkaa huomattavasti mallikkaammin toisella jaksolla. Ensimmäisellä puolikkaalla Furuholm joutui ärähtämään joukkuekavereilleen, kun laatupallot keskustaan olivat vähissä.

– Vaikeat olosuhteet meidän vaativaan pelitapaamme. Emme kovin helposti etsi oikotietä pelaamiseemme, niin vähän yritin sillä avautumisellani viestittää, että voimme pelata hieman suoraviivaisemmin palloa maalin eteen. Pidimme palloa hyvin, mutta ajauduimme laitoihin ja sieltä on pitkä matka maalille.

- Yleensä ensimmäiset 45 minuuttia menee siihen sopeutumiseen ja niin nytkin. Saimme puoliajalla puhuttua asioita ja tulimme paljon paremmin peliin toiselle jaksolle, Furuholm pohti.

"Furkka" korostaa, että Inter on pystynyt keräämään yhdeksän pistettä neljästä ottelusta melko vaikeissa olosuhteissa.

– Emme ole päässeet pelaamaan vielä kertaakaan hyökkäyspeliämme meidän vahvuuksillamme kenttien takia. Siinä mielessä tilanne on tosi hyvä, että meillä on neljästä pelistä yhdeksän pistettä ja voimme mennä pelillisesti vain eteenpäin, Furuholm arvioi ja sanoi samaan hengenvetoon, että pelaa silti mieluummin nurmikentillä tekonurmen sijaan.

Lisää uutisia