vko.19 // 15.5.2021

Inter haki pisteet Tapiolasta (FC Honka - FC Inter 1-2)

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka kärsi kauden toisen kotitappionsa, kun FC Inter haki pisteet Turkuun. Tasaisen ottelun jälkeen Tapiolan urheilupuiston tulostaululla olivat lukemat 1-2.

Honka teki viime ottelun kokoonpanoon muutamia muutoksia. Kenties suurin oli Ville Kosken nousu avaukseen. Viime kaudella Veikkausliigadebyyttinsä muutamalla peliminuutilla tehnyt toppari oli tänään ensi kertaa Veikkausliigaottelussa avauskokoonpanossa.

Ottelun ensimmäinen huipputilanne nähtiin viidennellätoista peliminuutilla. Pallo pelattiin kulmapotkun jälkitilanteesta boksin rajoille Niklas Pyyhtiälle, joka pommitti vasurillaan. Kova kuti kolahti kuitenkin Inter-maalin ylärimaan.

Muutamaa minuuttia myöhemmin tapahtui toisessa päässä. Interin Aleksi Paananen pääsi laukomaan boksista, mutta Tim Murray venytti kudin tielle. Honka-vahti torjui myös Benjamin Kälmannin paluupallosta tulleen yrityksen ja Honka-puolustus hoiti tilanteen.

Muuten merkittävät tilanteet jäivät avausjaksolla vähiin molemmissa päissä ja tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisen nelivitosen alku oli Hongan silmin synkkä. Pelattiin ottelun 47. minuuttia, kun Timo Furuholm pääsi palloon ja laukoi sen ohi Murrayn. Inter oli lähellä tuplata johtonsa hetkeä myöhemmin, mutta Hongan onneksi Martti Haukiojan laukaus nousi maalin yli.

Honka sai toisen nelivitosen ensimmäisen kulmapotkunsa noin tunnin pelin kohdalla. Lucas Kaufmannin pallo löysi taka-alueelta Rui Modeston joka jatkoi volleyllä maalille. Demba Savagen pusku meni kuitenkin selvästi maalin ohitse.

Inter siirtyi kahden maalin johtoon 63. minuutilla rangaistuspotkusta. Murray sai käsiään Haukiojan pilkun tielle, mutta pallo löysi siitä huolimatta tiensä Hongan verkkoon.

Anthony Annan pääsi 70. minuutilla laukomaan pilkun kohdilta, mutta Konsta Rasimuksen uhrautuva blokki pelasti Hongan kolmannelta takaiskumaalilta.

Hongan takaa-ajo vaikeutui 73. minuutilla, kun Edmund Arko-Mensah joutui toisen keltaisen kortin myötä ulosajetuksi. Honka nousi vajaallakin vielä maalin päähän kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Lucas Kaufmann upotti rangaistuspotkun Inter-maalin alakulmaan.

Maalia lähemmäs ei Honka enää kuitenkaan päässyt, joten täysi pistepotti matkasi Turkuun loppulukemin 1-2.