AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.19 // 15.5.2021

Inter karisti voitolla Espoo-apinan harteiltaan - "Saamme olla iloisia tästä"

Inter karisti voitolla Espoo-apinan harteiltaan - "Saamme olla iloisia tästä"

Pisteet Tapiolasta maistuivat José Riveirolle. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter voitti Espoossa liigapelin ensimmäistä kertaa lähes kymmeneen vuoteen, kun se kaatoi FC Hongan perjantai-illan kierroksella maalein 2-1. Edellisen kerran kaikki kolme sarjapistettä olvat matkanneet Turkuun 3. päivä heinäkuuta 2011.

Tälläkään kertaa voitto ei tullut helpolla, vaikka peli pitkälti Interin hallussa olikin. Ensimmäinen jakso oli ottelussa huomattavasti se tasaisempi. Hyvät maalintekoyritykset menivät melko lailla tasan 1-1. Interistä vetonsa tulisuutta pääsi kokeilemaan Aleksi Paananen, mutta Tim Murray venytti pallon tielle alakulmaan.

– Emme löytäneet vain tapaa murtaa heidän alinta linjaa, mutta peli oli kontrollissamme. Puoliaikatulos 0-0 kertoi oleellisen kenttätapahtumista. Hongalla oli yksi Pyyhtiän [Niklas] loistava kuti, mikä osui ylärimaan, mutta ei mitään muuta sen lisäksi, Interin päävalmentaja José Riveiro summasi pelin jälkeen.

Riveiron mukaan voitto oli kokonaisuudessaan solidi.

– Saamme olla iloisia tästä, sillä emme olleet voittaneet täällä lähes kymmeneen vuoteen. Se kertoo kaiken siitä, kuinka vaikea paikka tämä on vierailijoille.

– Toisella puoliskolla kaikki toimi paremmin ja hyvä alku oli avainasia. Peli oli täysin kontrollissamme siinäkin kohtaa, kun Honka pelasi vielä täysilukuisena. 0-3-tilanne oli jo lähellä ennen kuin he saivat rangaistuspotkun. En tiedä oliko siinä aineksia rankkariin oikeasti vai ei, mutta sillä ei ole väliä. Lopussa Honka sai painetta parilla pitkällä pallolla erikoistilanteista, mutta puolustuksemme kesti ilman isompia ongelmia, Riveiro summasi tyytyväisenä.

Lisää uutisia