AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.49 // 12.12.2020

Fareed Sadat jatkaa AC Oulussa

Fareed Sadat jatkaa AC Oulussa

Fareed Sadat pääsee jälleen liigakentille ensi kaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

Kesken viime kauden AC Ouluun Musan Salamasta liittynyt Fareed Sadat pelaa laivastonsinisissä myös Veikkausliigassa, kun sopimuksessa ollut optiovuosi on päätetty ottaa käyttöön.

Sadat on 22-vuotias hyökkäyspään pelaaja, joka aloitti viime kauden Porissa MuSan paidassa pelaten Ykkösessä 11 peliä ja onnistuen maalinteossa neljästi, kertaalleen myös AC Oulua vastaan. Hyvät otteet herättivät myös AC Oulun mielenkiinnon ja niinpä mahdollisuuden auetessa, Sadat siirtyi kesken kauden elokuussa laivastonsinisten joukkueeseen.

Oulussa ensimmäinen kuukausi meni totutellessa uuteen ympäristöön ja erilaiseen pelitapaan, mutta lokakuussa ketsuppipullo aukesi ja Sadat teki viimeiseen neljään peliin viisi maalia. Kärkipelaaja oli siis lopulta erittäin tärkeän palanen AC Oulun marssiessa Ykkösen voittoon ja sarjaporrasta ylemmäs Veikkausliigaan.

Sadat on pelannut aiemmin urallaan jo Veikkausliiga-pelejä FC Lahden paidassa 39 kappaletta, joten sarjataso on entuudestaan tuttu. Maaleja liigassa on merkitty miehelle kolme. Kokemusta on lisäksi Islannin toiselta sarjatasolta, Suomen poikien maajoukkueesta sekä kahden ottelun verran Afganistanin A-maajoukkueesta.

Lisää uutisia