AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.45 // 12.11.2020

TPS-legenda päättää uransa - ”Olen ylpeydellä kantanut seuran logoa”

TPS-legenda päättää uransa - ”Olen ylpeydellä kantanut seuran logoa”

Kuva: Juha Tamminen

TPS-kapteeni Sami Rähmönen lopettaa ainutlaatuisen, menestyksekkään ja hienon pelaajauransa lauantaina liigakarsinnan toiseen osaotteluun.

Nyt meneillään oleva kausi on 33-vuotiaalle perheenisälle Sami Rähmöselle jo kuudestoista TPS:n edustusjoukkueessa.

- Viimeiset kaudet on menty aina yksi vuosi kerrallaan. Nyt se on sitten totta, kuudentoista kauden jälkeen. Kroppa on aika ajettu ja kilometrit alkavat tuntumaan. Onhan tämä iso päätös ja muutos, tänä vuonna se päätös lopullisesti kypsyi, Rähmönen vahvistaa TPS:n verkkosivujen mukaan.

- Voi olla, että tulee kummallinen olo talvella, sen näkee sitten. Tämä on niin kiva ja hieno laji, että ei sitä varmaan osaa kokonaan luopua. Laji tulee mukana varmasti koko elämän ajan, tavalla tai toisella, TPS-kippari uskoo.

Rähmösen päätöstä helpottaa myös se, että hän on tehnyt jo viitisen vuotta muitakin siviilitöitä pelaamisen rinnalla. Lasten ja nuorten kanssa työskentely kiinnostaa ja kokemusta onkin jo kertynyt SOS-lapsikylästä, Perhekuntoutuskeskus Lausteesta sekä TPS:n kerhotoiminnasta.

Rähmönen on kiistatta koko Turun Palloseuran merkittävin ja tärkein pelaaja 2000-luvulla. 33-vuotias puolustaja on ollut nostamassa TPS:aa uuteen kukoistukseen kaudesta 2005 lähtien ja kokenut myös seurassa ne haastavammat vuodet. Hän on edustanut koko pelaajauransa yhtä ja samaa seuraa – Turun Palloseuraa.

- Olen kiitollinen siitä, että olen saanut pelata näin kauan. Olen ylpeydellä kantanut seuran logoa ja olen myös ylpeä urastani.

Täydellinen seurauskollisuus on tänä päivänä erittäin harvinainen luonnonvara. Rähmönen on ollut ja on niin hyvä pelaaja, että houkuttelijoita muuallekin on ollut. Tämä todellinen tepsiläinen on pitänyt kuitenkin aina päänsä, vaikka henkilökohtaisten etujenkin kustannuksella.

- Useampi muukin seura on ollut minusta kiinnostunut. Veikkausliigasta putoamisen jälkeen vuonna 2014 on ollut ainoa kerta, kun on oikeasti joutunut vähän miettimään asiaa. Jos olisin tehnyt tätä pelkästään rahan takia, niin olisin varmasti pelannut jossain vaiheessa myös jossain muualla, Rähmönen kuittaa.

Sami Rähmönen on aina tunnettu myös pelaajana, joka ei turhia höpise tai halua nostaa itseään esille, vaan johtaa joukkuettaan esimerkillään kentällä. Nyt vastuu siirtyy väistämättä joukkueen nuoremmille pelaajille ja täysin uusille vastuunkantajille.

Rähmönen ei ole vaan edustanut seuraa, vaan hän on ehtinyt voittaa TPS-paidassa Suomen Cupin (2010), Liigacupin (2012) sekä neljä SM-pronssia (2007, -09, -10 ja -12). Rähmönen koki myös TPS:n eurocup-pelit kausien 2008-13 välillä.

- Olihan ne hienoja vuosia, kun taisteltiin joka kausi mitaleista ja eurocup-paikoista. Paikallispelit oli aina kovia ja silloin oli kunnolla yleisöä paikalla ja kaupungilla puhuttiin jalkapallosta, Rähmönen muistelee hieman haikeana.

TPS ja KTP pelaavat paikasta kauden 2021 Veikkausliigaan lauantaina Turussa. Ensimmäinen osaottelu Kotkassa päättyi maalittomana.

Lisää uutisia