AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.45 // 11.11.2020

Juho Lähde jättää pelikentät – "Kausi kunnialla loppuun asti ja pidetään TPS Veikkausliigassa"

Juho Lähde jättää pelikentät – "Kausi kunnialla loppuun asti ja pidetään TPS Veikkausliigassa"

Juho Lähteen komea ura päättyy Veikkausliigan karsintoihin. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS:n keskikenttäpelaaja Juho Lähde lopettaa komean pelaajauransa tähän kauteen. Taustalla on vaikea kausi ja myös muita syitä.

29-vuotiaalla Lähteellä oli sopimus TPS:n kanssa myös kaudesta 2021, mutta se on purettu yhteisymmärryksessä seuran ja pelaajan kesken.

Lähde pelasi Veikkausliigassa yhteensä 13 kauden aikana 239 ottelua, joissa hän viimeisteli 27 maalia. Lähde edusti kasvattajaseuransa TPS:n lisäksi liigatasolla myös SJK:ta ja VPS:ää.

- Eihän sitä nuorena poikana vielä tiennyt, että huippu-urasta tulisi noin pitkä. Silloin elettiin hetkessä ja keskityttiin korkeintaan seuraavaan päivään, Lähde naurahtaa.

- Olen seurannut Tepsiä tiiviisti 1990-luvun lopusta asti ja olihan se junioripelaajan unelma, että pääsisi jonain päivänä seuraa itsekin edustamaan, hän myöntää perään.

TPS:n riveihin ja kotikaupunkiinsa Turkuun Lähde palasi kaudeksi 2020. Hänen viimeinen TPS-kautensa jäi rikkonaiseksi ja liigaotteluita kertyi lopulta yhteensä 11.

- Onhan tämä vuosi ollut meille kaikille aika haasteellinen. Minun TPS-paluuni alkoi sillä, että ensimmäisissä treeneissä meni nilkka hajalle. Se oli huonoin mahdollinen alku uudelle kaudelle. Nilkka ei ole vieläkään kunnossa. Sen kanssa pystyy olemaan, eikä se haittaa pelikenttien ulkopuolista elämää. Pahimpaan korona-aikaan pystyi myös kuntouttamaan jalkaa, mutta vamma on edelleen olemassa, hän muistuttaa.

Juho Lähde myöntää avoimesti, että vaikean kauden ja koko hienon pelaajauran lopettamisen taustalla on myös muita syitä. Hän ei halua piiloutua minkään asian taakse, vaan kertoa suoraan, missä tällä hetkellä mennään.

- Haluan kertoa suoraan, että minulla on ollut viimeisen parin vuoden aikana mielenterveydellisiä ongelmia. Esimerkiksi uniongelmat vaikuttavat kaikkeen tekemiseen, enkä ole saanut pelaajana enää parastani irti. Tämä meneillään oleva syksy on ollut kaikkein vaikeinta aikaa, Lähde myöntää.

- Olen harjoitellut kuitenkin viime aikoinakin välillä joukkueen mukana. Olen erittäin kiitollinen siitä, että olen saanut olla joukkueen mukana. Välillä on kuitenkin ollut parempi, että olen jäänyt kokonaan pois.

Lähde aikoo ottaa nyt hieman etäisyyttä jalkapalloon ja jatkaa ainakin jonkin aikaa täysipäiväisenä opiskelijana. Opinnot Vaasan yliopistolla ovat erittäin hyvällä mallilla. Hallintotieteiden kandidaatin tutkinnosta puuttuu enää muutama kurssi sekä gradu päälle. Lähteen erikoisalaa ovat sosiaali- ja terveyspuolen hallinto.

- Jalkapallo ja TPS ovat aina olleet iso osa elämääni ja toivon, että olisin jollain tavalla mukana myös tulevaisuudessa. Aika näyttää, miten.

- Pelataan tämä kausi nyt kunnialla loppuun asti ja pidetään TPS Veikkausliigassa. Sen jälkeen on isojen kiitosten paikka todella monille ihmisille ja todella moneen eri suuntaan.

Veikkausliigan karsinnan avausosaottelu FC KTP - TPS keskiviikkona 11.11. kello 18.30 Arto Tolsa Areenalla.

Lisää uutisia