AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.44 // 8.11.2020

AC Oulu nousee Veikkausliigaan

AC Oulu nousee Veikkausliigaan

AC Oulu nähdään taas Veikkausliigassa ensi kaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

Ykkösen viimeiset kaksi ottelua pelattiin sunnuntaina ja samalla varmistui se, että AC Oulu nousee ensi kaudeksi Veikkausliigaan ja FC KTP karsii liigapaikasta TPS:n kanssa.

AC Oulu lähti viimeisiin otteluihin kolmen pisteen etumatkalta kotkalaisiin nähden eikä antanut omassa ottelussaan MP:n yllättää itseään, vaan otti selvän 6-0 (3-0)-voiton. Näin AC Oulu juhli Ykkösen voittoa ja samalla nousua Veikkausliigaan. Edellisen kerran oululaiset nähtiin Veikkausliigassa kaudella 2010.

KTP:llä oli mahdollisuus vielä nousuun, mutta se olisi vaatinut AC Oulun kompastumista omassa pelissään. Samalla se tarvitsi kuitenkin vähintään tasapelin FF Jaroa vastaan varmistaakseen paikkansa liigakarsinnoissa, sillä voitolla pietarsaarelaiset olisivat saattaneet kiilata ohi. KTP klaarasi kuitenkin ottelun 3-2 (2-0) ja kohtaa TPS:n liigakarsinnoissa.

Liigakarsinnat pelataan 11.11. ja 14.11.

Lisää uutisia