AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 21.10.2020

HIFK:n Sakari Mattila: "Täytyy saada hyvää energiaa peliin taas"

HIFK:n Sakari Mattila: "Täytyy saada hyvää energiaa peliin taas"

"Sakke" tähyää vain voittoon torstaina. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK:n kokenut keskikenttämies Sakari Mattila lähtee katkaisemaan voitotonta putkea torstaina RoPS:aa vastaan.

Mattilalta on jäänyt kolme HIFK:n edellisestä neljästä pelistä väliin pelikieltojen takia ja on täten seurannut joukkueen pelejä katsomon puolelta. Nälkäisenä paluuta pelikentille odottava keskikenttäpelaaja näkee HIFK:n tarvitsevan lisää ryhtiä peliinsä, jotta tulokset jälleen olisivat kesällä nähtyjen kaltaisia.

– Me ollaan aika monesti päästetty johtoasemassa kaveri rinnalle ja joskus myös ohi, joten kyllä me tarvitaan enemmän sellaista nöyrää taistelua aina ysikymppisen loppuun asti. Välillä tulee tietysti virheitä, mutta meidän täytyy saada sellaista hyvää energiaa mukaan peliin taas, Mattila painottaa.

- Meillä on myös ollut vähän sellainen tapa, että leuka menee rintaan kun vastoinkäymisiä tulee. Se täytyy saada poikki nyt. Vaikka niitä tulisi, niin loppuun asti vedetään.

Mattila muistuttaa myös, että pienet asiat kentällä voivat johtaa suuriin asioihin.

– Voitottoman putken katkaisu voi lähteä jostain ihan pienestä asiasta pelin sisällä, esimerkiksi joku herättävä liukutaklaus tai hieno maali. Jos sellaisen saa alussa, antaa se aina pienen buustin joukkueelle.

- Nousu lähtee ihan siitä peruspelaamisesta, että puolustetaan ja hyökätään loppuun asti. Ei siihen oikein mitään taikatemppuja ole, Mattila kommentoi.


HIFK-RoPS Bolt Arenalla torstaina 22.10. kello 18.00.

Lisää uutisia