AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 21.8.2020

FC Honka haki pisteet Seinäjoelta (SJK-FC Honka 0-2)

FC Honka haki pisteet Seinäjoelta (SJK-FC Honka 0-2)

Jeam Marie Dongou oli espoolaisten sankari. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka palasi voittojen tielle kahden tasapelin jälkeen voittamalla SJK:n vieraskentällä 2-0 (0-0).

Vaikka SJK aloitti vahvalla korkealla prässillä ottelun, pääsi FC Honka pelissä ensimmäisiin kunnon maalipaikkoihin. Molempia oli järjestelemässä kokenut Demba Savage, joka tuli molemmissa tilanteissa hyvin läpi oikealta laidalta. Ensimmäisessä hän puikkelehti boksiin itse ja veti, mutta Walter Viitala torjui helposti. Toisessa hän pääsi läpi päätyrajaa pitkin ja keskitti maalin eteen maatapitkin. Sieltä lähti Borjas Martinin veto ja se osui ylärimaan, pompaten takaisin peliin.

SJK.n parhaat tilanteet puolestaan järjesti Serge Atakayi, joka tuli monta kertaa ohitse omista miehistään vasemmalla laidalla. Yksi Atakayin tilanteista päätyi hänen itsensä vetoon Honka-maalin pystytolppaan.

Puolen tunnin pelin jälkeen SJK sai hyvän vastahyökkäyksen, jossa Robin Sid pääsi etenemään pallon kanssa, mukana molemmin puolin Tuco ja Atakayi. Jostain syystä veto tai syöttö ei koskaan lähtenyt ja Honka pääsi katkaisemaan hyvän tilanteen. Myös Tucolla oli oma paikkansa viedä SJK johtoon, kun Atakayi keskitti hyvin ja Joonas Lepistö jatkoi Tucolle takatolpalla Tucon sijoitus kuitenkin läheltä noin metrin tolpan väärälle puolelle.

Myös Lepistö sai koittaa maalintekoa. Ensin Sid pääsi laukomaan, mutta sen Honka puolustus blokkasi ja pallo tuli oikealle laidalle Niko Markkulalle. Markkula keskitti maata pitkin Lepistölle, mutta tämän veto suoraan lähti liian ylös. Tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

Toiselle puoliajalla FC Honka tuli täysin eri joukkueena. FC Honka vei peliä heti alkuminuuteista lähtien. Ensimmäinen tilannekin tuli Martinille heti aloituksen jälkeen. Markkula kuitenkin sai vetoon jalkaansa sen verran eteen, että se pomppi vain päädystä yli.

Lopulta Honka teki avausmaalin. Se syntyi, kun Jerry Voutilainen keskitti aivan maalin eteen, missä oli maalivahti Viitala sekä SJK-puolustaja Matias Vainionpää pitämässä Hongan Jean-Marie Dongouta. FC Barcelonan akatemian kasvatti kuitenkin pyörähti heidän välissään ja ohjasi keskityksen sisään. Sama mies oli asialla myös kahdeksan minuuttia myöhemmin, kun pallo tuli Lucas Kaufmannin keskityksen jälkeen hieman yllättäenkin takatolpalle. Dongou oli siellä paikalla ja laittoi irtopallon sisään. Peli oli 0-2 vierailijoille ja SJK näytti lyödyltä joukkueelta, kun tunti oli ottelua takana. Peli myös päättyi niihin numeroihin.


SJK matkustaa seuraavaksi keskiviikkona HJK:n vieraaksi. Hongan seuraava ottelu on Eurooppa-liigan karsintaottelu tanskalaista AGF:ää perjantaina 27.8. päivä. Honka on seuraavan kerran Veikkausliigassa tositoimissa 1.9., jolloin se isännöi HIFK:ta.

Lisää uutisia