AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 13.7.2020

Haka-vahdilla debyytti Veikkausliigassa kiikarissa - "Sitä odotan tietysti kovasti"

Haka-vahdilla debyytti Veikkausliigassa kiikarissa - "Sitä odotan tietysti kovasti"

Joonas Immonen uskoo Veikkausliigadebyyttiin tällä kaudella.

FC Hakan maalivahti Joonas Immonen on edustanut joukkuetta jo pitkään ja on ollut nostamassa koskilaisseuraa takaisin Veikkausliigaan. Nyt hän odottaa näyttömahdollisuuttaan osoittaa taitonsa Veikkausliigassa.

Vaikka Immonen on edustanut Hakaa jo pitkään, niin hän ei ole missään vaiheessa noussut Hakan kiistattomaksi ykkösvahdiksi. Hän teki debyyttinsä Hakassa kaudella 2015 käväisten yhdessä ottelussa kentällä, mutta hänen todellinen läpimurtonsa osui seuraavalle kaudelle.

Immonen oli tuolloin talvella pääosin A-junioreiden ykkösmaalivahtina ja edustusjoukkueen nokkimisjärjestyksessä Ville Kauppisen ja Tuomas Karjalahden takana. Yhtäkkiä Immonen nousi torjuntavastuuseen ja hoiti leiviskänsä mallikkaasti.

- "Viki" taisi olla silloin loukkaantuneena ja "Karkki" loukkaantui heti ensimmäisessä pelissä, joten pääsin silloin pelaamaan. Silloin taisin olla pienoinen ykkösmaalivahti ja pelasin 16 peliä. Sen jälkeen pelejä on tullut kausittain kymmenen molemmin puolin, Immonen miettii Hakan sivuilla.

Haastajan rooli on ajoittain vaikea, sillä halu näyttää sekä paine onnistumisesta on koko ajan läsnä.

- Kaikki lähtee harjoituksista ja joka päivä pitää näyttää, että kuuluu kentälle. Se on henkisesti aika haastavaa, kun koko ajan on paine onnistumisesta eikä tiedä koska se seuraava mahdollisuus tulee.

Immonen uskoo näyttöpaikkansa tulevan myös tällä kaudella.

- Totta kai sitä odottaa ja kova on luotto, että Veikkausliigadebyytti tällä kaudella tulee. Pelejä pelataan sellaiseen tahtiin, että jokaista pelaajaa tarvitaan. Sitä odotan tietysti kovasti.

Tällä kaudella Michael Hartmann kantoi vastuun Suomen Cupin peleissä ja on aloittanut myös molemmat ottelut Veikkausliigassa. Kolmantena maalivahtina Hakan ringissä on nuori Kalle Kohonen. Immonen myöntää kilpailutilanteen olevan kova, mutta samalla hyvähenkinen.

- Tulemme toimeen kilpailutilanteessa tosi hyvin, kuten on ollut muinakin vuosina. Meillä on hyvä ja tervehenkinen kilpailu Michaelin kanssa ja hän on kyllä huippuäijä. Tsemppaamme ja puskemme toisiamme eteenpäin. Kalle käy myös treeneissämme joskus ja saa varmasti samalla hyvää oppia molemmilta.


FC Hakan seuraava ottelu on edessä perjantaina, kun se kohtaa RoPS:n vieraskentällä.

Lisää uutisia