AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 6.7.2020

Samuel Chidi oli Haka-fani jo ennen kuin liittyi joukkueeseen – ”Tykkäsin siitä miten Haka pelasi”

Samuel Chidi oli Haka-fani jo ennen kuin liittyi joukkueeseen – ”Tykkäsin siitä miten Haka pelasi”

Samuel Chidi on ollut Haka-fani jo pitkään. (Kuva: Juha Tamminen)

Samuel Chidi siirtyi FC Hakan riveihin talvella 2018, mutta nigerialaishyökkääjä oli seurannut koskilaisseuran otteita jo pitkään ennen sitä. Hakassa Chidi onkin puhjennut kukkaan ja pelaa tällä hetkellä uransa parasta jalkapalloa.

Kun Chidille avautui mahdollisuus päästä Hakaan testille, ei hän epäröinyt. Tietyllä tapaa kohtalo toi osapuolet yhteen, sillä Chidi oli ollut Hakan kannattaja pian Suomeen saapumisestaan lähtien.

- Se on itse asiassa hauska juttu. En tiedä olenko sitä koskaan missään kertonutkaan, vuonna 2009 Suomeen muuttanut Chidi aloittaa Hakan sivuilla.

- Kun tuli Suomeen, niin seurasin pelejä ja tykkäsin siitä miten Haka pelasi ja silloin joukkueessa olivat muun muassa Obi Metzger ja Mohamed Koroma. Aloin salaisesti kannattaa Hakaa ja olen seurannut sitä siitä lähtien. Kun Haka putosi vuonna 2012, minusta tuntui todella pahalta. Sitten, kun sain mahdollisuuden tulla tänne testiin, niin päätin antaa kaikkeni ja tarttua tilaisuuteen kaksin käsin, Chidi kertoo Haka-historiastaan.

Chidi teki debyyttinsä Hakassa kaudella 2018 ja avauskausi tuotti yhden maalin ja muutenkin laiturin peli oli hieman hakemista. Seuraava kausi oli kuitenkin jättipotti. Tehtiksen lehtereillä ihasteltiin Chidin taidokkaita harhautuksia ja samalla hän viimeisteli kahdeksan maalia. Oli kuin hän olisi puhjennut kukkaan. Chidin mukaan tasonkohotukselle on selkeä vastaus.

- Tätä on kysytty minulta usein viime aikoina. Se on kaikki "Temen" [päävalmentaja Teemu Tainio] ansiota. Hän on ensimmäinen valmentaja, joka näkee minut ja joka on antaa minulle luottamusta olla kentällä oma itseni. Hän antoi minulle vapauksia kentällä joita muut valmentajat eivät ole minulle antaneet. Haluan aina nauttia pelaamisesta sekä pitää hauskaa ja "Teme" on antanut minun tehdä niin, kiittelee Chidi.


FC Haka kohtaa seuraavaksi keskiviikkona 8.7. HJK:n vieraskentällä. Ottelun lipunmyynnistä ja erikoisjärjestelyistä löytyy lisätietoa täältä.

Lisää uutisia