AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 5.7.2020

Hakan Samuel Chidi koki shokkihoitoa saavuttuaan Suomeen – ”Se oli kauheaa”

Hakan Samuel Chidi koki shokkihoitoa saavuttuaan Suomeen – ”Se oli kauheaa”

Samuel Chidi debytoi Veikkausliigassa keskiviikkona. (Kuva: Juha Tamminen)

Samuel Chidi pelaa kolmatta kauttaan FC Hakassa. Hän on pelannut Suomessa jo yli vuosikymmenen ja debytoi vihdoin Veikkausliigassa keskiviikon FC Honka-ottelussa.

Nigerialainen Chidi jätti kotimaansa loppuvuodesta 2009 ja sai sopimuksen silloin Ykkösessä pelanneen RoPS:n kanssa.

- Pelasin Nigeriassa ja ulkomaisia agentteja sekä kykyjenetsijöitä oli katsomassa pelejä ja satuin olemaan niiden pelaajien joukossa, jotka kiinnostivat heitä. Sitten tulin tänne talvella 2009 ja tein sopimuksen RoPS:n kanssa, Chidi kertoo päätymisestään Suomeen Hakan sivuilla.

Alku Suomessa ei ollut missään nimessä helppo. Nigerian lämmöstä muuttaminen napapiirin kylmyyteen ja pimeyteen ei ollut helppo paikka nuorukaiselle.

- Se oli kauheaa. Siellä oli aivan hemmetin kylmä. Muistan soittaneeni äidilleni ja itkeneeni kuinka kauheaa se oli. En ollut kokenut ikinä mitään vastaavaa. Siellä oli aivan jäätävän kylmää. Nyt olen kuitenkin tottunut Suomen talveen, Chidi muistelee naurahtaen.

Sinä vuonna RoPS pelasi Ykkösessä ja dominoi kautta nousten Veikkausliigaan. Chidi aloitti kauden hyvin, mutta kärsi kuitenkin kauden aikana loukkaantumisista ja kävi myös lainalla AC Kajaanissa. Hänellä oli optio vielä seuraavasta kaudesta, mutta RoPS ei käyttänyt sitä.

RoPS:n kanssa hänellä olisi jatkosopimuksen saatuaan ollut mahdollisuus päästä pelaamaan Veikkausliigaan, mutta hän joutui odottamaan seuraavaa mahdollisuuttaan vuosikymmenen ennen kuin pääsi juhlimaan nousua Hakan kanssa viime kauden päätteeksi. Siinä välissä hän pelasi Kakkosessa Atlantis FC:ssä yhteensä viisi kautta, yhden kauden Ykkösessä joensuulaisessa Jipossa ja pari kautta Kakkosessa ja Kolmosessa pelanneessa Legirus Interissä.

Chidin pitkä työ palkittiin, kun hän debytoi Veikkausliigassa keskiviikkona FC Honkaa vastaan. Hän myöntää debyytin olleen erityinen hetki.

- Olen ylpeä omasta kehityksestäni. Olen yrittänyt niin pitkään päästä Veikkausliigaan, kun olin aikoinaan myös MYPA:n testissä enkä silloin saanut RoPS:ssa mahdollisuutta pelata liigaa. Jatkoin kuitenkin työntekoa toivoen, että jonain päivän se olisi mahdollista. Olen niin ylpeä, että tässäkin iässä voi vielä tehdä debyyttinsä Veikkausliigassa, 29-vuotis Chidi iloitsee.


FC Haka kohtaa seuraavaksi HJK:n Bolt Arenalla keskiviikkona 8.7. kello 18.30.

Lisää uutisia