AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.50 // 20.12.2019

Daniel ​Kollar jättää Veikkausliigakentät – HIFK jäi viimeiseksi seuraksi huipulla

Daniel ​Kollar jättää Veikkausliigakentät – HIFK jäi viimeiseksi seuraksi huipulla

Daniel Kollarin Veikkausliigaura on nyt takana. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK:ssa syksyn 2017 Veikkausliigakarsinnoista asti pelannut maalivahti Daniel Kollar on päättänyt lopettaa ammattilaisuransa kauteen 2019.

Kollar pelasi päättyneellä kaudella 17 ottelua HIFK:n maalilla ja kantoi ykkösmaalivahdin vastuuta heinäkuusta eteenpäin. 25-vuotias Kollar on HIFK:n lisäksi edustanut FC Honkaa, AC Kajaania, PS Kemiä, PK-35 Vantaata ja Gnistania.

Kollar avasi HIFK:n mediatiimille syitä hiukan yllättävän päätöksen taustalla.

– Ihan yksinkertaisesti niin siviilityö ja siihen liittyvä urapolku on nyt minulla sellaisessa vaiheessa, ettei täysipäiväisen jalkapallon yhdistäminen siihen enää onnistu. Pelihaluja minulla tietysti on vielä, joten jalkapallo tulee varmasti olemaan jossain vaiheessa mukana vielä pienemmässä muodossa, Kollar kertoi.

- Ammattitason pelit on kuitenkin nyt minun osalta pelattu, sillä tunnit loppuvat minulla päivästä, eikä aikaa enää löydy sekä siviilityölle että ammattitason jalkapallolle.

Kausi 2019 jää näin ollen Kollarin viimeiseksi ammattilaisena. Kausi sisälsi ikään kuin kaksi eri vaihetta, kun sitten kesästä eteenpäin hän oli taas ykkösmaalivahtina. Millainen oli kausi 2019?

– Haastavista lähtökohdista lähdettiin, meillä oli paljon vaihtuvuutta joukkueessa, ja saatiin uusi päävalmentaja. Muutos oli iso ja talven peleissä se näkyikin, kun pelaaminen oli aikamoista hakemista vielä koko joukkueelta. Ennusmerkit eivät tietysti olleet kovin hyvät, mutta sitten saatiin muutama täsmävahvistus, samalla kun monet pelaajat myös nostivat tasoaan kauden mittaan.

- Kyllä minä näkisin, että se loppujen lopuksi oli aika onnistunut kausi, kun päästiin europlayoffeihin asti. Toki voi sanoa myös, että se yläloppusarjapaikka oli lopulta harmillisen lähellä, joten parannettavaakin jäi. Mutta oli hyvä kausi ja hyvä onnistuminen seuralta, kun onnistuttiin ennakko-odotuksiin nähden aika hyvin.

HIFK:n lisäksi Kollar pelasi Veikkausliiga PK-35 Vantaassa kaudella 2016.

Lisää uutisia