AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 18.8.2019

Ennakko: SJK-RoPS

Ennakko: SJK-RoPS

Valmentajanvaihdoksen jälkeen uudessa komennossa oleva SJK, kohtaa maanantaina RoPS:n Seinäjoen OmaSp Stadionilla.

Maanantain RoPS-peliin ensi kertaa päävalmentajana lähtevä Brian Page on hyvin valmistautunut ja tuntee sekä vastustajan, että oman ryhmän.

- Olen katsonut kaikki tämän kauden SJK:n edustusjoukkueen pelit ja useita muita Veikkausliigan otteluita. Tiedän siis hyvin mihin meidän joukkue pystyy ja millainen vastustaja tulee maanantaina vastaan. RoPS:lla on myös ollut valmentajavaihdos tällä kaudella. Heillä on hyvä ryhmä ja se on hyvä varsinkin hyökkäyssuuntaan. Meidän täytyy olla sen kanssa varuillaan, kertoo Page.

Pagen mukaan perjantaisen valmentajauutisen jälkeen keskittyminen on ollut kuitenkin jo käytännön syistä enemmän oman joukkueen tekemisissä.

- Suurin tehtävä itselleni ennen maanantain peliä on kuitenkin, saada meidän joukkueeseen lisää energisyyttä ja halua esiintyä kentällä siten, että viihdytämme yleisöä sekä kannattajiamme. Haluan luoda joukkueeseen ja seuraan ilmapiirin, joka auttaa meitä olemaan menestyksekkäitä myös kentällä. Luonnollisestikaan en paljasta meidän pelisuunnitelmia tai taktisia asioita tässä, mutta tärkeintä on nyt ensin muuttaa ilmapiiri ja saada pelaajat luottamaan itseensä sekä siihen mitä me teemme, Page sanoo.

- Ja me teemme kaikkemme, että nousemme vielä mukaan taistelemaan mestaruudesta, mitaleista sekä europaikoista.

Juuri valmentajaa vaihtanut joukkue on vastustajilleen aina pieni kysymysmerkkiä. RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti tosin ei usko, että SJK olisi ennättänyt viikonlopun aikana muuttumaan kovinkaan radikaalisti ainakaan pelillisesti.

- Yksittäiset pelaajat eivät muutu. Vasta kun valmentaja on ollut mukana viikon tai pari, ennättäisi tekemään muutoksia myös joukkuetaktisella tasolla, Tuutti näkee.

- Mutta mitä pystyy muuttamaan on joukkueen tunnetila. Brian Pagen edellisellä kerralla syksyllä 2017 hän nosti joukkueensa energiatasoja jopa yliaktiiviseen, kaikki-peliin-meillä-ei-ole-mitään-hävittävää -jalkapallon suuntaan.

SJK:lta edelleen sivussa on varmuudella hyökkääjät Billy Ions ja Dion Acoff. Puolustajat Boris Kadio ja José Nadson ovat jo mukana harjoituksissa ainakin osittain, mutta maanantain ottelu saattaa tulla kaksikolle vielä liian aikaisin. Pitkään sivussa ollut Jarkko Hurme pelasi SJK Akatemian kanssa perjantaina 45 minuuttia ja mies on ollut jo mukana harjoituksissa kuluneella viikolla. Jude Arthur palaa joka tapauksessa pelikiellosta ja on siten taas käytettäviss varmuudella. Pelikieltoja ei SJK:lla ole.

RoPS:n maanantaisesta kokoonpanosta puuttuvat edelleen Sergio Llamas, Aleksandr Kokko ja Agnaldo Moraes jr. Saamapuolella joukkueen mukana seinäjoelle matkasivat Kevin Kouassivi-Benissan, Eetu Muinonen sekä Tommi Jäntti.


SJK-RoPS OmaSp Stadionilla maanantaina 19.8. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, RoPS:n verkkosivut
Lisää uutisia