AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 19.7.2019

Ennakko: KPV-SJK

Ennakko: KPV-SJK

SJK matkaa lauantaina Kokkolaan ja kohtaa KPV:n Veikkausliigan vierasottelussa klo 17.00. Ottelu on samalla Pohjanmaan alueen sisäisenä pelattavan Pohjanmaan PowerPark Liigan päätösottelu, jossa ratkaistaan, kumpi on Pohjanmaan PowerPark Liigan mestari 2019.

Viime viikonloppuna SJK kaatoi toisen Pohjanmaan alueen naapuriseuransa, kun VPS taipui OmaSp Stadionilla yli neljän tuhannen katsojan edessä. Denys Oliinyk iski 1–0-voittomaalin, kun pelattiin jo ottelun lisäajan viidettä minuuttia. Voitolla SJK vankisti paikkaansa kuuden parhaan joukkossa ja ennätystasaisessa sarjassa, SJK on vain viiden pisteen päässä sarjaa johtavasta Ilveksestä.

- Uskon, että KPV tulee tähän peliin kovalla taistelulla, sillä he tarvitsevat todella kipeästi pisteitä, noustakseen pois karsijan paikalta. Kenttä siellä on myös hieman pienempi, joten sekin vaikuttaa siihen, että pelistä tulee kamppailua. Mitä olen kuitenkin nähnyt heidän kenttää viime aikona, niin kenttä siellä näyttää olevan hyvässä kunnossa. Kesä tosin voi kuivattaa kenttää, mutta toivotaan, että pystymme pelaamaan syöttöpeliämme siellä, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

- Myös meille peli ja pisteet siistä ovat tärkeät. Me haluamme kivuta ylöspäin taulukossa ja takana IFK Mariehamn hengittää niskaamme. Meillä oli hyvä viikko viime viikolla ja meillä on ollut hyvä harjoitusviikko nytkin. Toivottavasti tällä kertaa ei meidän tarvitse jännittää aivan loppuhetkiin asti ratkaisuamme, Eremenko jatkaa.

Niko Kalliokosken alaisuudessa KPV:n joukkue on hieman herännyt ja se on ottanut kaksi voittoa. KPV on nyt toiseksi viimeisenä ja takana on VPS, jonka KPV voitti edellisessä kotiottelussaan heinäkuun alussa 2–1-numeroin. Sen jälkeen KPV vieraili Maarianhaminassa, missä tuli tappio tylyin 3–0-luvuin.

- SJK otti ison voiton VPS:stä viime viikonloppuna Seinäjoella ja muutama pelaaja heiltä tipahti pelikieltoon, joten heillä menee varmasti ainakin vasen laita vähän uusiksi. Sama se on meilläkin, kun 3–0 hävittiin vierakentällä, niin on hieman jouduttu harjoituskentällä miettimään parasta mahdollista muotoa ja kokoonpanoa siihen otteluun, että miten SJK kaadetaan lauantaina, toteaa Kalliokoski.

KPV:lta puuttuu lauantain ottelusta pelikiellossa oleva Juri Kinnunen, jonka korttitili täyttyi Maarianhaminassa. Loukkaantuneena ovat olleet keskikentän tärkeät pelaajat Sebastian Mannström ja Telly Shaze sekä maalivahti Joonas Myllymäki ja puolustaja Elhadji Gana Kane.

VPS:aa vastaan SJK:n voittomaalin tehnyt Denys Oliinyk tuuletti maaliaan juoksemalla erotuomarin mukaan liian läheltä VPS:n vaihtopenkkiä ja hän sai tilanteesta siten keltaisen kortin. Tuo kortti täytti miehen korttitilin ja Oliinyk huilaa siten tulevan lauantain KPV-ottelun. Oliinyk on SJK:n tehokkain pelaaja seitsemällä maalillaan ja kahdella syötöllään. Korttitili täyttyi myös SJK:n oman kasvatin ja laitapuolustaja Joonas Sundmanin kohdalla ja hänkin joutuu huilaamaan lauantaina. Loukkaantumisen vuoksi sivussa ovat edelleen varmuudella puolustajat Jarkko Hurme ja Boris Kadio.


KPV-SJK Kokkolan Keskuskentällä lauantaina 20.7. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: KPV TV, SJK:n verkkosivut
vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia