AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 20.7.2019

KPV:n Joni Mäkelä: "Oma pääty täytyy pitää puhtaana"

KPV:n Joni Mäkelä: "Oma pääty täytyy pitää puhtaana"

Mäkelä haluaa nähdä parempaa puolustuspeliä. (Kuva: Juha Tamminen)

KPV kohtaa tänään kotikentällään SJK:n Pohjanmaan paikalliskamppailussa. Keskikenttämies Joni Mäkelä haluaa nähdä kokkolalaisilta parempaa puolustuspeliä.

KPV on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä. Toissa kierroksella joukkue otti ison voiton VPS:sta, mutta hyvää peliä seurasi 0-3-tappio IFK Mariehamnia vastaan. Varsinkin puolustuspelissä on ollut vaikeuksia, sillä KPV on päästänyt eniten maaleja Veikkausliigassa tällä kaudella.

Tämä on tietenkin joukkueelle iso huolenaihe.

- Oma pääty pitäisi nyt pysyä puhtaana, emme voi näin montaa maalia päästää. Kuitenkin uskon, että onnistumme maalinteossa, Mäkelä uskoo.

Treeneissä KPV on keskittynyt puolustuspeliin, mutta ei kyllästymiseen saakka.

- Olemme enemmän keskittyneet puolustuspeliin, että pysyisi se oma maali suojeltuna. Emme kuitenkaan liikaa ole miettineet, mutta enemmän, Mäkelä kertoo.

KPV vaihtoi päävalmentajaansa toukokuun lopulla, kun Jarmo Korhonen sai väistyä ja tilalle palkattiin Niko Kalliokoski. Mäkelän mukaan Kalliokoski on tuonut rentoutta joukkueeseen.

Omaan peliinsä Mäkelä ei puolestaan ole tyytyväinen. Vastuuta on tullut enemmän kuin KuPS:ssa kahdella edellisellä kaudella, mutta kun joukkueella on vaikeuksia, niin myös yksilöiden on vaikea onnistua.

- En missään nimessä ole tyytyväinen. Talvikaudella oli ihan hyvää pelaamista, mutta sitten Veikkausliigan alkaessa huonosti, niin oli vaikeuksia, Mäkelä myöntää.

KPV:lla on lauantaina taas iso sauma kääntää kautensa, kun se isännöi SJK:ta kotikentällään paikalliskamppailussa.


KPV-SJK Kokkolan Keskuskentällä lauantaina 20.7. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia