AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 12.7.2019

Ennakko: SJK-VPS

Ennakko: SJK-VPS

SJK ja VPS kohtaavat lauantaina Pohjanmaan derbyssä. Ottelu on samalla ensimmäinen Christian Sundille VPS:n päävalmentajana.

Pohjanmaan derby-ottelut ovat aina keränneet suuret yleisöt ja tunteet ovat olleet pinnassa molemmissa leireissä. Näissä otteluissa ei sarjataulukolla tai edellisillä otteluilla ole väliä, vain voitto merkitsee. Lauantain otteluun odotetaan suurta yleisömäärää ja molemmille joukkueille ottelussa on isot panokset jo pelkästään Veikkausliigankin osalta.

- Derby on aina derby ja ne keräävät aina suuret yleisöt. Varmasti nytkin kauden ennätysyleisöä odotetaan. Nautin niiden pelaamisesta kovasti jo aikoinaan pelaajana. Erityisesti Vaasaa vastaan, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

- Joukkueen sisällä emme kuitenkaan niinkään keskity derbyyn, vaan omiin asioihimme, sillä meidän täytyy parantaa peliämme.

Christian Sund otti VPS:n valmennusvastuun maanantaina. Miehen ensimmäinen tulikaste päävalmentajana Veikkausliigassa tulee nopeasti, mutta entinen keskikenttäpelaaja uskoo, että hänellä ja joukkueella on ollut tarpeeksi aikaa valmistautua lauantain otteluun.

- On ollut aika hektistä. Olemme päässeet vetämään kolmet hyvät treenit ja sitten on ollut kaikkea muutakin tekemistä treenien ulkopuolella, mikä on ollut ehkä vähän uutta minulle, mutta hyvin on mennyt, 40-vuotias VPS-luotsi kertoo.

SJK:lla on alla tappio Ilveksen vieraana ja tämä vain lisää nälkää Eremenkon mukaan.

- Me lähdemme lauantaina siitä, että meidän tulee ottaa kolme pistettä. Ei vain siksi, että tämä on derby, vaan siksi että me menetimme kolme pistettä viime viikonloppuna ja nyt meidän täytyy aina ottaa täydet pisteet kotikentällä. Se on aina lähtökohtana.

- Emme mieti tulevia otteluita pidemmälle, emmekä enää menneitäkään, vaan keskitymme vain tähän otteluun ja haluamme siitä täydet pisteet, sanoo Eremenko.

SJK saa keskikentälleen jälleen Moshtagh Yaghoubin, joka huilasi kaksi edellistä ottelua korttitilin täyttymisen ja lisäpelikiellon vuoksi. Edellinen ottelu Tampereella oli suuri pettymys ja samalla SJK sai siinä jobinpostia, kun keskuspuolustaja Boris Kadio loukkaantui ensimmäisellä puoliajalla. Näillä näkymin Kadio on sivussa lauantaina ja myös seuraavasta KPV-ottelusta. Jarkko Hurme on ollut pitkään sivussa talvella tehdyn operaation ja sen jälkiseuraamusten jälkeen. Tällä hetkellä hän harjoittelee välillä joukkueen mukana, välillä omatoimisesti, mutta pelikunnossa hän ei ole vielä lähiaikoina. Nyt siirtoikkunan aukeamisen jälkeen EIF:sta siirtynyt Samba Benga on tarvittaessa myös pelikelpoinen.

Sund lupailee VPS:n peliin joitakin muutoksia, mutta tarkempia tietoja tuore päävalmentaja ei suostu antamaan. VPS pääsee lähtemään otteluun laajalla rosterilla. Sivussa ovat ainoastaan vielä loukkaantumisestaan palautuva Aatu Kujanpää ja pelikiellosta kärsivä kapteeni Sebastian Strandvall.

- Pieniä muutoksia tulee näkymään, mutta en halua avata niitä vielä enempää tässä vaiheessa, Sund kommentoi.


SJK-VPS OmaSP Stadionilla lauantaina 13.7. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, VPS:n verkkosivut
Lisää uutisia