AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 9.7.2019

HJK avasi eurocupit vakuuttavasti – 3-0-voitto vajaallakin

HJK avasi eurocupit vakuuttavasti – 3-0-voitto vajaallakin

Daniel O'Shaughnessy on iskenyt 2-0-maalin. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK otti vakuuttavan 3-0 (2-0) -voiton HB Tórshavnista Mestarien liigan 1. karsintakierroksenavausottelussa tiistaina, vaikka joutui pelaamaan tunnin vajaalla.

HJK otti otteen heti alussa haltuunsa. Ensimmäinen paikka avautui puolittain läpi päässeelle Evans Mensahille, joka laukoi kuitenkin niukasti ohi. HB puolusti tiiviisti, mutta HJK haki kärsivällisesti paikkoja ja 21. minuutilla Kaan Kairisen mainio oivallus vapautti Lassi Lappalaisen, joka ajoi maalia kohti vasemmalta ja sijoitti pallon tarkasti oikeaan alanurkkaan.

Ottelu sai uuden käänteen kymmenen minuuttia myöhemmin, kun jo aiemmin varoitettu Faith Obilor sai toisen varoituksensa tilanteesta, jossa vastustajan pelaaja näytti ennemminkin juoksevan häntä päin.

Vajaamiehisenä HJK jäädytti ensin peliä, mutta muutama minuutti ennen taukoa rävähti. Kairinen antoi vapaapotkun oikealta, Mensah pääsi jatkamaan, mutta maalivahti Teitur Matras Gestson sai venytettyä pallon tiellä. Paluupalloon pääsi kuitenkin ensimmäisenä Daniel O'Shaughnessy, joka siirsi HJK:n 2-0-johtoon.

Toisella jaksolla HB ei saanut kunnon kiriä aikaiseksi ja HJK pelasi maltilla iskien kun paikka oli. Sellainen tuli 65. minuutilla, kun Riku Riski pääsi vapaaksi oikealla ja syöttö löysi maalinedustalta Lappalaisen, jonka ohjauksen HB-puolustus kuitenkin onnistui peittämään. Minuuttia myöhemmin Lappalainen kuitenkin räväytti pallon varmasti maaliin noustuaan itse vahvasti läpi vasemmalta.

Ottelun lopun HJK tyytyi varmistelemaan johtoaan, ja myös teki sen vaikeuksitta.

Otteluparin toinen osa pelataan ensi tiistaina 16.7. Färsaarilla.


Ilves-HJK Tammelan stadionilla lauantaina 20.7. klo 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia