AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 11.7.2019

​Eurocupien avausviikko takana – kotivoittoja ja vierastappioita

​Eurocupien avausviikko takana – kotivoittoja ja vierastappioita

Komeita numeroita Kuopiossa torstaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomalaisjoukkueet avasivat eurocupien karsinnat tällä viikolla ja neljästä ottelusta saldoksi kertyi kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

HJK oli tulessa ensimmäisenä ja kukisti tiistaina Mestarien liigan karsinnassa färsaarelaisen HB Tórshavnin kotonaan puhtaasti 3-0.

Torstaina avattiin ensimmäinen karsintakierros myös Eurooppa-liigan osalta ja kotietu oli jälleen valttia. KuPS petasi HJK:n tavoin hyvät asemat toiseen osaotteluun kaatamalla valkovenäläisen FC Vitebskin kotonaan 2-0.

Vierasotteluista tuomisina oli sen sijaan kaksi tappiota. FC Inter taisteli pitkään hyvin tanskalaisen Brøndbyn vieraana, mutta loppunumerot kirjattiin maalein 4-1. RoPS puolestaan kärsi tappion Aberdeenin vieraana, mutta viime sekuntien kavennus 2-1:een muutti asetelmia todella paljon.

Eurocupien kiehtovuus tulee kuitenkin siitä, että tilanteet saattavat vaihtua hyvinkin nopeasti. HJK:n ja KuPS:n osalta lisäetuna on oman maalin puhtaana pitäminen kotona. Inter vastaavasti voi ammentaa toivonkipinää nimenomaan vierasmaalinsa ansiosta kolmen maalin tappiosta huolimatta ja RoPS:n lähtökohdat kotiotteluun vierasmaalin myötä ovat suorastaan herkulliset.

Lisää uutisia