AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 4.7.2019

HJK vei Stadin herruuden (HIFK-HJK 0-2)

HJK vei Stadin herruuden (HIFK-HJK 0-2)

HJK kukisti torstaina HIFK:n Stadin derbyssä.

HJK tarrasi kiinni tämän kauden Helsingin herruuteen, kun se kukisti torstaina HIFK:n Stadin derbyssä maalein 2-0.

Kamppailu lähti räväkästi vauhtiin ja HJK onnistui luomaan ensimmäisen vaarallisen tekopaikan jo toisella minuutilla. Riku Riski sai pallon vauhtiin keskialueella ja eteni kohti HIFK:n boksia. Riski levitti boksin reunalla vielä Sebastian Dahlströmille, mutta syöttö lipsahti hieman liian kauaksi. Dahlström sai vedon aikaiseksi, mutta vastaan tullut HIFK-vahti Arnold Origi torjui yrityksen.

Ottelun alku pysyi hyvin HJK:n hallussa ja yhdeksännellä minuutilla tulos näkyi myös taululla. Pitkän syöttöketjun jälkeen pallo pelattiin Nikolai Alholle oikeaan laitaan, joka löysi syötöllään keskustassa täysin vapaana olleen Kaan Kairisen. Kairinen pääsi etenemään esteittä 25 metriin, jonka jälkeen keskikentän taituri laukoi tarkasti vasurillaan pallon maalin alakulmaan siirtäen Klubin aikaiseen johtoon. Osuma oli Kairiselle ensimmäinen HJK:n paidassa Veikkausliigassa.

Klubi jatkoi myllytystä avausmaalin jälkeen. Peli kulki erityisesti vasenta laitaa pitkin, jossa Lassi Lappalainen oli alituisesti haastamassa HIFK:n puolustusta. Vartin kohdalla Lappalainen tarjosi takaviistoon Evans Mensah'lle, mutta ghanalaisen laukaus painui karkeasti maalin yli.

Avausjakson edetessä peli hieman seesteytyi ja keskikentällä nähtiin runsaasti kaksinkamppailuita. Klubi oli kuitenkin lähellä iskeä kesken kaiken toisen osuman, mutta Origi pysäytti erinomaisella vastaantulollaan Santeri Väänäsen upeasta läpisyötöstä karkuun päässeen Riskin.

Ottelua oli takana reilu puoli tuntia kun Klubi iski nopeasti oikeasta laidasta. Hyvän syöttökombinaation jälkeen pallo pelattiin Riskille, joka lähetti millintarkan keskityksen maalin edustalle. Paikalle ryntäsi kapteeni Dahlström, jonka hieno ohjaus HIFK:n puolustuksen keskeltä tuplasi Klubin johdon.

Seuraavaksi Alho kokeili kaukolaukausta, jonka Origi kuitenkin torjui upeasti päädystä yli. Seuranneessa kulmapotkussa Faith Obilor nousi korkeimmalle, mutta Klubin puolustuslinjan kivijalka joutui niin ikään toteamaan HIFK-vahdin torjuntavireen.

HIFK sai 40. peliminuutilla avausjakson parhaan paikkansa. Pallo kimpoili punaisten kannalta hieman onnekkaasti Klubin boksissa ja Erikson Carlos pääsi ampumaan lähietäisyydeltä. Avausjakson melko rauhassa saanut olla Maksim Rudakov piti isännät kuitenkin nollilla ottamalla loistavan reaktiotorjunnan, jonka jälkeen venäläinen liimasi pallon varmasti näppeihinsä.

Avausjaksolla ei lisäosumia nähty ja tauolle siirryttiin HJK:n 2-0-johdossa. Ensimmäinen nelivitonen oli kokonaisuudessaan Klubilta vahvaa hallintaa. HJK onnistui useasti ylittämään vaivatta HIFK:n keskikentän ja luomaan laadukkaita ylivoimatilanteita. Valtaosa HIFK:n hyökkäyksistä puolestaan tyrehtyi ennen aikojaan Klubin voitettua kaksinkamppailut.

Toinen jakso alkoi vauhdikkaana. Peli aaltoili päästä päähän ja molemmissa päissä tapahtui. Ensiksi HIFK:n Erikson Carlos oli karussa, mutta vauhdikkaan hyökkääjän veto epäonnistui. Seuraavaksi Riski ja Mensah juonivat HIFK:n päässä, mutta molemmissa tilanteissa punaisten puolustus kesti.

Toisen jakson edetessä HIFK otti pelin hienoisesti hallintaansa. HJK onnistui kuitenkin Obilorin ja Rafinhan johdolla katkaisemaan kerta toisensa vastustajan yritykset. Erityisesti Obilor hallitsi ilmatilaa ja nigerialainen napsi pääpallot kovalla prosentilla.

Ottelun loppua kohden HIFK haki kavennusta pienellä riskilläkin, mikä avasi Klubille oivat saumat vastahyökkäyksille. HJK saikin rakennettua parikin laadukasta nopeaa hyökkäystä, mutta ratkaisevat syötöt jättivät toivomisen varaa.

Lisäosumia ei enää derbyssä nähty ja voitto kirjattiin HJK:n hyväksi avausjakson osumien myötä 2-0.

Toisella nelivitosella ei juurikaan tekopaikoilla juhlittu, ja HIFK sai huomattavasti avausjaksoa enemmän pallonhallintaa. HJK puolusti kuitenkin viisaasti ja laadukkaasti, eikä omassa päässä ollut hätää missään vaiheessa. Klubi onnistui läpi ottelun kääntämään pelin virtauksen nopeasti ja HIFK oli useasti pulassa HJK:n vauhdikkaiden hyökkäysten kanssa.

Voiton myötä HJK nousi sarjataulukossa jo toiseksi, joskin Klubilla on kaikista joukkueista selvästi eniten otteluita takana. HIFK:n seitsemän pelin tappioton putki sen sijaan päättyi.


FC Honka-HIFK Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 13.7. klo 13 ja Ilves-HJK Tammelan stadionilla lauantaina 20.7. klo 17. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia