AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 4.7.2019

​Thodesen tappiosta: "Hävisimme reilusti paremmalle vastustajalle"

​Thodesen tappiosta: "Hävisimme reilusti paremmalle vastustajalle"

Tor Thodesenin valmentaman HIFK:n seitsemän ottelun tappioton putki päättyi torstain Stadin derbyssä. (Kuva: Juha Tamminen)

Tor Thodesenin HIFK hävisi torstain Stadin derbyn HJK:lle 0-2.

Ottelun jälkeen HIFK:n norjalainen päävalmentaja Thodesen myönsi HJK:n paremmuuden.

- Hävisimme reilusti paremmalle vastustajalle. Minusta meidän täytyy tiedostaa, ettei ole puuta taivaaseen. Tarvitset ehkä hiukan tuuria ja kaikki pitää saada onnistumaan, jotta saa hyvän tuloksen HJK:ta vastaan. Tänään emme onnistuneet kaikessa.

HJK siirtyi johtoon jo yhdeksännellä minuutilla.

- Aloitimme hyvin heikosti ja ensimmäinen maali oli suora seuraus siitä, että puolet joukkueesta prässäsi ja puolet odotti, ja ehkä olivat jopa vähän vastaanottavaisia.

- Ehkä näytimme hiukan pelokkailta, mitä emme ole olleet aiemmin.

Thodesen myönsi, että olisi voinut valita avauskokoonpanon eri tavalla. Jakob Dunsby sekä Nikolas Saira jättivät kentän jo avausjakson jälkeen.

- Ehkä tein joitain virheitä joukkueen valinnassa, koska viime viikolla moni pelaaja oli sivussa neljä päivää aiemmin Lahdessa. Kun he olivat toipuneet, laitoin heidät suoraan avaukseen ja kahden heistä piti jättää kenttä jo tauolla, Thodesen sanoi.

- Moni asia meni meiltä pieleen tänään, ja ehkä se kaikki alkoi jo joukkueen valitsemisesta.

HIFK sai derbyssä lisää huonoja uutisia toisella jaksolla, kun maalivahti Arnold Origi joutui tulemaan vaihtoon loukattuaan käsivartensa yhteentörmäyksessä.

- Hän menee röntgeniin huomenna. Meidän täytyy toivoa, ettei ole murtumaa. Jos se on vain isku, ehkä toipumisaika on lyhyt, mutta murtumassa kestää pidempään, Thodesen kertoi.


FC Honka-HIFK Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 13.7. klo 13. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia