AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.19 // 14.5.2019

​KuPS-kärki kaipaa johdonmukaisuutta hyökkäyspeliin

​KuPS-kärki kaipaa johdonmukaisuutta hyökkäyspeliin

Kuva: Juha Tamminen

KuPS:n maalitykki Rasmus Karjalainen paukutti viime kaudella 16 liigamaalia savolaisille.

KuPS nousi viime kaudella vahvan syksyn ansiosta pronssimitaleille. Kausi 2019 lähti tahmeasti käyntiin ja ensimmäistä voittoa KuPS juhli vasta viidennellä kierroksella.

- Aika ailahtelevaa on ollut. Varsinkin alkukausi oli aika vaikea meille. Sitten saatiin kolme tärkeää voittoa, varsinkin henkisesti tärkeää voittoa ja hyviä nousuja tehtiin siinä. Viimeinen peli oli sitten tasuri. Ei mitenkään erityinen peli meiltä, mutta ei huonokaan. Aika ailahtelevaa ollut meno, pohtii Karjalainen.

Tuloksellisesti heikon alun jälkeen KuPS pääsi voittoputkeen kiinni ja on nyt ottanut pisteitä neljällä perättäisellä kierroksella. Hiomista pelissä kuitenkin vielä löytyy.

- Hyökkäys on ollut ongelmakohta. Maaleja ollaan kyllä tehty, mutta hyökkääminen ei ole ollut johdonmukaista, eikä hirveästi paikkoja luoda. Jos verrataan viime kauteen, niin ei luoda niin paljoa hyviä paikkoja. Siihen pitäisi johdonmukaisuutta saada ja tasaisesti luotua paikkoja, Karjalainen toteaa.

Hyökkäyspelin ohella puolustuspelissäkin on vielä kehittämisen varaa. KuPS:lle on tehty kahdeksassa ottelussa peräti 13 maalia.

- Erikoistilannepuolustaminen oli haasteellista alkukaudesta. Siinä on menty eteenpäin, eikä olla enää päästetty niistä hirveästi maaleja. Ehkä se puolustus myös kaipaa vielä terävöittämistä. Pitää saada vähennettyä helppojen maalia päästämistä, Karjalainen paaluttaa.

FC Inter-KuPS perjantaina 17.5. klo 18.30 Veritas Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia