AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 19.4.2019

Pistejako Lahdessa pitkäperjantaina (FC Lahti-FC Inter 1-1)

Pistejako Lahdessa pitkäperjantaina (FC Lahti-FC Inter 1-1)

FC Lahti ja FC Inter jakoivat pisteet pitkäperjantaina Lahden Kisapuistossa maalein 1-1 (0-1).

Inter johti ottelua pitkään Filip Valencicin 16. minuutilla tekemällä maalilla, mutta FC Lahden vaihtomies Tomi Kult tasoitti ottelun, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä neljä minuuttia.

Ensimmäinen puoliaika alkoi FC Interin hallinnassa. FC Lahdelle tuotti vaikeuksia tuoda pallo hallitusti turkulaisten hyökkäysalueelle. Ottelu eteni tasaisesti FC Interin pallonhallinnasta huolimatta, sillä Lahtelaiset puolustivat puoliajan tiiviisti yhtä tilannetta lukuun ottamatta. Ottelun 17. minuutilla Balbi syötti maaleja hyvällä tahdilla takovan Filib Valencicin yksin läpi. Valencic viimeisteli tarkasti takakulmaan kauden neljännen maalinsa. Lisämaaleja ei tullut ensimmäisellä puoliajalla.

Toisella puoliajalla Lahti sai paremmin pelistä otetta. Kamppailun 55. minuutilla Etockia rikottiin ja Josu pääsi laukomaan vapaapotkua noin 30 metristä. Kaksi vaparimaalia tällä kaudella iskenyt Josu ei saanut tällä kertaa onnistumista. Paine kasvoi silti vähitellen.

Reilun tunnin kohdalla Lahti lisää energiaa hyökkäykseen. Tomi Kult ja Erik Törnros tulivat kentälle ja olivat nopeasti juonimassa maalipaikkaa. Interin puolustus ehti viime hetkellä riistää pallon Kultin jalasta ennen laukauksen lähtemistä.

Kisapuiston yleisö odotti jännittyneenä, tulisiko tasoitusta vai ei. Lopulta, ottelun 87. minuutilla Tomi Kult survoi maalivahti Henrik Moisanderin sylistä pudonneen pallon väkisin verkkoon. Ensimmäisen maalinsa Veikkausliigassa iskenyt Kult varmisti, ettei FC Lahti taipunut vieläkään. Lahtelaisilla on koossa viisi pistettä kolmesta ottelusta. Kamppailussa nähtiin FC Lahti -debyytti Veikkausliigassa, kun Matias Niuta vaihdettiin kentälle kamppailun lopussa.


Ilves - FC Lahti perjantaina 26.4. kello 18.30 Ratinan stadionilla ja FC Honka - FC Inter torstaina 25.4. kello 18.30 Tapiolan urheilupuistossa. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia