AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 19.4.2019

"Tykkään tehdä rumia maaleja" – Tomi Kultin ensimmäinen Veikkausliigamaali toi pisteen FC Lahdelle

"Tykkään tehdä rumia maaleja" – Tomi Kultin ensimmäinen Veikkausliigamaali toi pisteen FC Lahdelle

Tomi Kult tuulettaa ensimmäistä Veikkausliigamaaliaan. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti haki tiukasti tasoitusta perjantaisessa kotiottelussaan FC Interiä vastaan ja lopulta myös sai sen nuoren Tomi Kultin viimeisteltyä ensimmäisen Veikkausliigamaalinsa.

Keskityspallo pomppi 86. minuutilla Interin rangaistusalueella ja putosi lopulta Kultille kuin tarjottimella, eikä nuorukainen erehtynyt.

– Kolmas kerta toden sanoi. Minulle tarjottiin ennen tasoitusmaalia jo kahta puolikasta paikkaa, mutta ne valuivat hukkaan. Onneksi onnistuminen tuli loppuun. Oli mahtava fiilis laittaa pallo verkkoon.

- Ensimmäinen Veikkausliigamaali on aina ensimmäinen Veikkausliigamaali. Hieno juttu. Ja vielä kotiyleisön edessä. Huh huh, Kult tunnelmoi.

Kult ei ollut kuitenkaan täysin tyytyväinen omiensa otteisiin. Kolme pistettä olisi maistunut. Kultilla oli mahdollisuus tehdä toinenkin maali, mutta toisessa tilanteessa pallo jäi jalkoihin juuri kun hän oli polkaisemassa läpi. Hetkeä myöhemmin Matti Klingan tarjoilu takaviistosta ei osunut ihan Kultin juoksulinjalle. Lopussa kuitenkin tuli tärkeä onnistuminen.

– Tasoitusmaali oli just mun näköinen osuma. En ole urallani tullut tunnetuksi mistään highlight-osumista. Tykkään tehdä niin sanottuja rumia maaleja. Viihdyn boksissa ja haistan hyvin irtopallot. Tällaisia maaleja tykkään tehdä.


Ilves - FC Lahti perjantaina 26.4. kello 18.30 Ratinan stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia