AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 17.4.2019

”Dramaattinen siirto” HJK:sta Ilvekseen - ”Totta kai toimittajat halusivat vähän revitellä”

”Dramaattinen siirto” HJK:sta Ilvekseen - ”Totta kai toimittajat halusivat vähän revitellä”

Mikael Soisalo teki Ilveksen paidassa kaudella 2016 tehot 7+5. (Kuva: Juha Tamminen)

U21-maajoukkueen ja belgialaisen Zulte Waregamin Mikael Soisalo siirtyi HJK:n organisaatiosta Ilvekseen talvella 2016. Seurauksena oli nuoren läpimurto ja huippusopimus Englantiin.

Vuonna 1998 syntynyt Mikael Soisalo on FC Hongan kasvatti ja hän siirtyi HJK:hon vuonna 2012. Kaudella 2015 laituri pelasi seuran reservijoukkueen Klubi04:n riveissä viidessä ottelussa Kakkosta.

Läpimurto helsinkiläisten riveissä oli kuitenkin kiven alla. Klubi04:ää tuolloin valmentanut RoPS:n nykyinen luotsi Toni Koskela ei nostanut Soisaloa runkopelaajakseen. 18-vuotias peluri mietti talvella tarkkaan missä haluaa uraansa jatkaa.

- Minulla oli alla aika vaikea kausi Kakkosessa, en ollut saanut paljon peliaikaa. En ollut ihan Koskelan tyyppinen pelaaja. Emme riitaantuneet, mutta olisin mielestäni ansainnut enemmän. Valmentaja on kuitenkin aina se, joka päättää kuka pelaa. Siihen voi vaikuttaa vain tekemällä kaikkensa treeneissä ja näyttämällä peleissä, Soisalo totesi Suplan Huucast-podcastissa.

Nuorta U18-maajoukkueessa valmentanut Jarkko Wiss oli siirtynyt Ilveksen pääkäskyttäjäksi ja otti yhteyttä nopeaan laituriin.

- Hän sanoi, että saat sauman näyttää ja katsotaan sitten mihin siivet riittää. Jos olet tarpeeksi hyvä, niin saat pelata niin paljon kuin jaksat. Näihin sanoihin tartuin ja jälkeenpäin voi sanoa, että ihan hyvä siirto.

Kausi oli Soisalon läpimurto ja hänet valittiin muun muassa Veikkausliigan tulokkaaksi. Ilves eteni Suomen Cupissa välieriin ja saavutti liigassa pronssia. Mitali oli seuran historian ensimmäinen 32 vuoteen.

Ilves myi kauden 2016 jälkeen Soisalon Englantiin Middlesbroughiin ja sai siirtokorvauksen. Mediassa ihmeteltiin HJK:n päätöstä luopua lupauksesta vuotta aiemmin.

- Siitä tehtiin silloin aika isoa draamaa, totta kai toimittajat halusivat vähän revitellä. Ei siinä oikeastaan ollut mitään muuta kuin että minä koin, että pystyn pelaamaan jo liigassa. En päässyt pelaamaan Kakkosessa Klubi04:ssä, joten ajattelin, että menen muualle ja näytän. Niin se lyhykäisyydessään meni.

- Olin ollut HJK:n edustusjoukkueen harjoituksissa ja myös mukana leirillä Marbellassa. Olin tietysti jutellut Banan (päävalmentaja Mika Lehkosuo) kanssa ja HJK tarjosi minulle sopimusta. Tiedostin kuitenkin, että jos en ollut lyönyt läpi Klubi04:ssä, niin HJK:n edustusjoukkue on aika kaukana. Se tuntui hankalalta. Jallu oli juuri syksyllä vetänyt maajoukkueen tuplapelin Montenegroa vastaan ja ne menivät minulta hyvin. Oli siis helppoa hypätä Jallun matkaan.

Huhtikuussa 21 vuotta täyttävä Mikael Soisalo pelaa tällä hetkellä Suomen U21-maajoukkueessa ja Belgiassa Zulte Waregamissa.

Lisää uutisia