vko.14 // 13.4.2019

SJK jatkaa voitokkaana (FC Inter-SJK 1-2)

SJK haki lauantaina täydet pisteet Turusta.

SJK otti kauden toisen voittonsa lauantaina kaatamalla FC Interin Turussa lukemin 2-1.

Vierasjoukkue SJK osoitti vaarallisuutensa heti ottelun toisella minuutilla, kun Serge Atakayi pääsi laukomaan hyvästä paikasta. Interin maalivahti Henrik Moisander venyi tilanteessa kotikatsomon riemuksi hyvää torjuntaan.

SJK:n kova prässi sai Interin pelinrakentelun sekaisin. Pitkälti tämän takia oikeastaan kaikki vaaralliset tilanteen tulivat tilanteenvaihdoista, joissa pallo saatiin pelattua suoraan SJK:n puolustuslinjan selustaan.

Juuri tilanteenvaihdosta Inter sai luotua avausjakson parhaan tilanteensa. Mika Ojalan tarjoilu Filip Valencicille oli kuitenkin hieman liian pitkä 17. minuutilla. Maalintekoyritys oli lopulta helppo pala Jesse Östin torjuttavaksi.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi 21. minuutilla vapaapotkun jälkitilanteessa, kun SJK-toppari Nadson Jose survoi toisella yrittämällään pallon maaliin. Ensimmäisen yrityksen sai vielä blokattua Luciano Balbi, mutta toisen laukauksen eteen ei hänkään enää ehtinyt. Tilanteessa liian moni Inter-pelaaja tyytyi seuraamaan tilannetta vierestä katsellen.

Seinäjokelaiset heittivät lisää kylmää vettä Interin niskaan ensimmäisen jakson lopulla, kun Denys Oliinyk laukoi tarkalla laukausella 16-rajalta vieraat kahden maalin taukojohtoon.

Interin peli ei ottanut kulkeakseen myöskään toisella jaksolla. Vaikka palloa joukkue pystyi ensimmäistä jaksoa paremmin pelaamaan, ei vieraiden viimeisen linjan murtaminen ollut helppoa.

SJK sitä vastoin oli lähellä lisätä johtoaan 52. minuutilla, kun Atakayi pääsi läpi. Moisander torjui kuitenkin läpiajon upeasti hyvällä vastaantulolla.

Lopulta kotijoukkueen yritys palkittiin, kun Filip Valencic laukoi kierteisen pallon yläkulmaan neljä minuuttia ennen loppua. Maali oli Inter-hyökkääjän kolmas maali tämän kauden Veikkausliigassa.

Inter pyrki lopussa hakemaan väkisin tasoitusta suoraviivaisella pelaamisella. Neljännellä lisäminuutilla Miro Tenho pääsi puskemaan Mika Ojalan kulmapotkusta, mutta kunnon osuman puuttuessa pallo meni niukasti takatolpan ohi.

FC Lahti-FC Inter Lahden Kisapuistossa perjantaina 19.4. kello 18.30 ja SJK-HJK OmaSp Stadionilla torstaina 18.4. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.