AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 12.4.2019

Ennakko: FC Inter-SJK

Ennakko: FC Inter-SJK

Talven odotus on takana ja FC Interin ensimmäinen kotiottelu kauden 2019 Veikkausliigassa on käsillä. FC Inter kohtaa huomisessa ottelussa Veritas Stadionilla Seinäjoen Jalkapallokerhon. Ottelu stadionin nurmella alkaa kello 15.00.

FC Interin avausvoitto tämän kauden liigassa näki päivänvalon viime maanantaina, kun VPS kaatui vieraskentällä Filip Valencicin maaleilla 2-1. Vaikka Interin voittomaali tulikin vasta ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla, piti joukkueen espanjalaisvalmentaja täyttä pistepottia täysin ansaittuna.

– VPS-peli vahvisti todeksi, että tiedämme kuinka tehdä sen ja että olemme oikealla tiellä. Pisteiden lisäksi saimme siis itseluottamusta. Seuraavaksi meidän täytyy saada pelaamiseen jatkuvuutta, päävalmentaja José Riveiro muistuttaa.

Lauantainen ottelu on Interille tämän kauden ensimmäinen Veritas Stadionilla. Nurmikentällä joukkue pelasi jo viime kuussa Marbellassa, mutta espanjalaisvalmentajan mukaan pelaamista täytyy joka tapauksessa muutella olosuhteiden mukaisesti.

– Olosuhteet ovat huomenna erilaiset kuin aiemmissa otteluissa. Pelaaminen luonnonnurmella on tekonurmeen verrattuna täysin erilaista silloinkin, kun nurmi on täydellisessä kunnossa. Toki Vaasassakin oli kovan tuulen takia erilaista pelata ja pystyimme silloin säätämään pelaamistamme olosuhteiden mukaiseksi, Riveiro toteaa.

FC Interin pelaajatilanne on säilynyt muuttumattomana Vaasan ottelusta, sillä Albion Ademi on joukkueen ainoa pitkäaikaispoissaolija. Ennen joukkueen viimeistelyharjoituksia kommentoinut päävalmentaja arveli viime ottelusta puuttuneen Juuso Hämäläisen olevan hyvin lähellä pelikuntoa. Myös kokoonpanon ulkopuolelle jää jälleen pelaajia.

– Meillä on koko ryhmä käytettävissämme ja teemme taas harjoitusten ja otteluiden perusteella valintamme kokoonpanon osalta. Kaikki ratkaisujemme perusteet eivät tietenkään sellaisenaan välity katsomoon, sillä meillä on eri pelipaikoille erilaisia tavoitteita ja tärkeänä pidettyjä ominaisuuksia, Riveiro muotoilee.

Vierailija SJK voitti kauden avausottelussaan HIFK:n 1-0.

- Meillä on takanamme hyvä peli, josta saimme erityisesti hyvän tuloksen. Olemme saaneet hyvän harjoitusviikon sen perään. Olemme valmistautuneet hyvin ja analysoineet menneen ottelun. Pikkukolhuista toipuvia pelaajia saadaan takaisin ja jotkut aiemmin loukkaantuneena olleet pelaajat ovat taas entistä paremmassa kunnossa. Uudet pelaajat ovat myös päässeet paremmin meidän kuvioihimme mukaan. Siksi me menemme Turkuun positiivisissa tunnelmissa, SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko toteaa seuransa verkkosivuilla.

- Olemme valmiita taisteluun ja uskonkin, että siitä tulee semmoinen. Pelaamme siten kuin kenttä siellä sallii, ja olen varma, että pelaajamme tekevät kaikkensa saadakseen täydet pisteet sieltä, päättää Eremenko.

Eremenkolla on positiivinen ongelma ryhmää valittaessa. Ainoastaan Jarkko Hurme on sivussa varmuudella. Sarja-avauksesta sivussa ollut Joonas Sundman on vielä pienellä kysymysmerkillä, samoin flunssasta toipunut Jesse Sarajärvi ja kevyemmin alkuviikosta harjoitellut Dion Acoff, mutta hekin saattavat olla mukana jo lauantaina.

Mukana on myös uusina mukaan liittyneet Trevor Elhi ja Serge Atakayi, jotka molemmat ovat nyt päässeet pelin jälkeen myös harjoittelemaan täyden viikon joukkueen kanssa. Harjoituksissa on ollut mukana myös Joona Lautamaja. Viime lauantaina Denys Oliinyk pelasi täydet minuutit ja teki maalin. Jälleen vaihdosta sisään tullut ja pitkään ennen sitä loukkaantuneena ollut Billy Ions on hänkin pääsemässä pikku hiljaa paremmin ja paremmin pelikuntoon.


FC Inter - SJK lauantaina 13.4. kello 15.00 Veritas Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: SJK:n ja Interin verkkosivut
Lisää uutisia