AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.14 // 11.4.2019

​Kauden mustaksi hevoseksi povattu Ilves ei unelmoi vielä pytystä: "Vasta yksi peli pelattu"

​Kauden mustaksi hevoseksi povattu Ilves ei unelmoi vielä pytystä: "Vasta yksi peli pelattu"

Kuva: Juha Tamminen

Ilves on pelannut todella väkevän harjoituskauden ja raivasi tiensä Suomen Cupin välieriin.

Ilves ei ole hävinnyt koko talven ja kevään aikana yhtään harjoituspeliä eikä cupin ottelua. Mikä on Ilveksen oivan vireen takana?

- Ei mitään ihmeellistä. Ollaan taas treenattu kovaa ja laadukkaasti talvi. Kovaa työtä ja joka peliä lähdetty voittamaan. Tulokset ovat vaan tulleet. En näe, että mitään on tehty erilailla, tai tehty mitään kummallista. Se ruokkii kun tulee voittoja. Tulee olo, että jokaiseen peliin johon lähdetään, niin tulee fiilis, että hei me voidaan voittaa tämä ja halutaan voittaa tämä. Kun tekee hyvin työnsä treeniviikolla, peliin on helppo lähteä, toteaa Ilveksen kipparistoon kuuluva Lauri Ala-Myllymäki.

Ilves on rankattu useissa eri kausiennakoissa sijoittuvan neljän parhaan joukkoon ja Tampereelle on povattu jopa yllätysmestaruutta. Joukkueen sisällä ei mehustella vielä mestaruuspyttyajatuksilla.

- Ei kuitenkaan. Totta kai halutaan olla kolmen parhaan joukossa ja mahdollisimman korkealla. Enemmän sitä mehustellaan, että seuraava peli voitetaan. Yksi peli vasta pelattu, ehkä ei lähdetä paukuttelemaan henkseleitä, vaan seuraavaa peliä kohden, Ala-Myllymäki myhähtää.

Yleinen mielipide Veikkausliigapelaajien parissa on, että kaudesta 2019 tulee tasainen.

- Vaikea olla eri mieltä. Tuntuu, että jokainen joukkue on jollain tavalla vahvistunut ja tavoitteet on korkeammalla. Cupinkin perusteella jatkossa on joukkueita, joita ei olisi laitettu mestariksi ennen kautta. Sekin jotain kertoo. Paha sanoa tai ennustaa etukäteen, mutta vaikuttaa, että tasainen kausi on tulossa, Ala-Myllymäki toteaa.

Ilves pelaa seuraavan Veikkausliigaottelunsa sunnuntaina Tampereella VPS:aa vastaan.


Ilves-VPS sunnuntaina 14.4. klo 16.00 Ratinan stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia