vko.13 // 7.4.2019

Ilves aloitti kauden odotetun vakuuttavasti (KPV-Ilves 0-2)

Ilves ei kokenut tappioita preseasonin aikana ja aloitti myös Veikkausliigan vakuuttavasti hakemalla 2-0-voiton Seinäjoella pelatussa ottelussa KPV:tä vastaan.

Ilveksen avausosuman viimeisteli Ilari Mettälä 10. peliminuutilla. 2-0-johtomaalin iski 53. minuutilla Iiro Järvinen. Ne lukemat jäivät myös lopputulokseksi.

Vierasjoukkue otti välittömästi pelin haltuunsa. Vasemmalla laidalla viillettänyt pitkänhuiskea Ilari Mettälä aiheutti jatkuvasti KPV:n puolustukselle harmaita hiuksia. Ysipaitaa kantava Mettälä ehti heiluttaa sivuverkkoja 7. minuutilla ja pari minuuttia myöhemmin pallo päätyi kunnolla pömpeliin.

KPV-puolustaja Milos Josimov epäonnistui syötönkatkossa ja pallo jäi pyörimään rangaistusalueen rajalle. Mettälä hyödynsi tilaisuuden ja kiskaisi komean oikean jalan vedon vastustamattomasti maalin yläkulmaan.

Toisella jaksolla KPV pääsi paremmin irti hermoilustaan ja vyörytti vaarallisia hyökkäyksiä keltavihreiden päätyyn. Joni Mäkelä väläytti hyvää potkutekniikkaansa ja pommitti pallon 20 metristä ristikkoon.

Ilves ei tästä säikähtänyt, vaan iski takaisin. Palloa taiturimaisesti hallitseva Emile Paul Tendeng harhautteli rangaistusalueen vasemmalla laidalla ja keskitti pelivälineen keskustaan. Iiro Järvinen nousi tilanteessa korkeimmalle ja puski tarkan puskun tolpan juureen. 2-0 -osuma syntyi 53. minuutilla.

Loppua kohden Ilveksellä ei ollut hätäpäivää. 3-0-osumakin oli jo todella lähellä, kun Jair pelasi Mettälän avopaikkaan, mutta maalivahti Teppo Marttinen syöksyi viime tingassa vedon tielle ja koppasi pallon syliinsä maaliviivalta.

KPV-RoPS lauantaina 13.4. klo 15.00 OmaSp Stadionilla ja Ilves-VPS sunnuntaina 14.4. klo 16.00 Ratinan stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut