AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 4.4.2019

RoPS taas vahva erikoistilanteissa – "Tietenkin pitää onnistua myös pelitilanteista"

RoPS taas vahva erikoistilanteissa – "Tietenkin pitää onnistua myös pelitilanteista"

Toni Koskela antoi kehut nuorille. (Kuva: Pasi Heikkilä)

RoPS haki Veikkausliigakauden avauksessa 2-2-tasapelillä pisteen KuPS:n vieraana keskiviikkona.

RoPSin maalit syntyivät jälleen erikoistilanteista, joista onnistuminen on positiivista. Päävalmentaja Toni Koskela kuitenkin korostaa, että verkon on myös alettava heilumaan pelitilanteista.

- Tilastollisesti olemme tehneet normaalia enemmän erikoistilannemaaleja. Tietenkin meidän täytyy onnistua myös pelitilanteista ja siihen oli aihioita keskiviikkonakin. Olimme usein hyvillä paikoilla, joista pitäisi luoda maalipaikka seuraavalla syötöllä, Koskela miettii.

- Sen jälkeen siinä on monta asiaa kuten teknisen suorituksen laatu, kuinka pelaajat liikkuvat maalintekoalueille ja paljon muita pieniä asioita.

RoPS nousi tasoihin vasta aivan ottelun loppuhetkillä 17-vuotiaan Sampo Alan ensimmäisellä Veikkausliigamaalilla. Alan tavoin RoPS:n avausmaalin tehnyt Atte Hirvonen osui heti liigadebyytissään.

- Suoritus oli kova varsinkin, kun meillä oli lopussa vuonna 2002 syntynyt pelaaja, vuonna 2001 syntynyt pelaaja ja kolme vuonna 2000 syntynyttä pelaajaa. Kentällä oli siis aika nuori joukkue, ja mukana oli monta nuorta suomalaista liigadebytanttia, Koskela huomautti.


RoPS-FC Honka Rovaniemen keskuskentällä sunnuntaina 7.4. kello 14. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia