vko.13 // 3.4.2019

RoPS nousi viime hetkellä tasapeliin Kuopiossa (KuPS-RoPS 2-2)

KuPS avasi Veikkausliigakautensa 2-2-tasapelillä RoPS:aa vastaan.

Viime kauden mitalistit KuPS ja RoPS tahkosivat keskiviikkona 2-2-tasapelin Veikkausliigan sarja-avauksessaan.

KuPS:n ja RoPS:n välinen avausottelu päättyi dramaattiseen pistejakoon. Viime vuoden pronssimitalijoukkue KuPS ja viime kauden hopeajoukkue RoPS kohtasivat värikkäässä ottelussa, joka päättyi dramaattisten loppuvaiheiden jälkeen 2-2-tasapeliin.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tunnustelevaa ja tapahtumaköyhää pelaamista. KuPS aloitti näyttävästi, mutta maalinteossa onnistui ensin RoPS: Lucas Lingman keskitti kulmapotkun, josta toppari Atte Sihvonen puski komeasti pallon verkkoon: 0-1.

RoPS oli lähellä iskeä toisenkin maalin puolen tunnin kohdalla, kun hyökkääjä Tarik Kada pelattiin loistopaikkaan kuopiolaisten rangaistusalueen sisällä. Kada ei kuitenkaan saanut vetoa aikaiseksi ja kuopiolaiset säästyivät toiselta takaiskulta. Pelaaminen jatkui melko tapahtumaköyhänä ja tauolle mentiin RoPS:n 0-1-johtolukemissa.

KuPS tuli toiselle puoliajalle uudella energialla ja ottelu alkoi edetä keltapaitojen määräämässä tahdissa. Hyökkääjä Lucas Rangel pääsi vetämään hyvästä paikasta (51 min) ja pian tämän jälkeen tuli KuPS-kapteeni Petteri Pennasen vuoro: loistava kierrelaukaus upposi RoPS-maalin ylänurkkaan ja tilanteeksi 1-1 (56 min).

Pennasen vaaravapari aiheutti tukalan tilanteen RoPS-maalille (58 min) ja hyökkääjä Ilmari Niskanen pääsi heti perään loistopaikkaan, RoPS-maalivahti onnistui torjumaan Niskasen lähivedon kulmapotkuksi. Kuopiolaisten ote jatkui vahvana ja Rangel onnistui maalinteossa 83 minuutilla: hieno kierteinen veto upposi RoPS-maalin ylänurkkaan ja kotijoukkue nousi 2-1-johtoasemaan.

KuPS-hyökkääjä Ats Purje tykitti kovaa ylitse (86 min) ja KuPS-vahti Otso Virtanen venyi lopussa loistotorjuntaan (88 min). Lisäajalla nähtiin dramaattinen loppuratkaisu: RoPS sai hyökkäyspäädyssä vapaapotkun, josta Sampo Ala puski terävästi pallon etuylänurkkaan: 2-2. Hyvin taistellut RoPS onnistui saalistamaan yhden sarjapisteen mukaansa Kuopiosta ja kotijoukkueen ilta päättyi suureen pettymykseen.

FC Lahti-KuPS Lahden Kisapuistossa sunnuntaina 7.4. kello 17 ja RoPS-FC Honka Rovaniemen keskuskentällä sunnuntaina 7.4. kello 14. Ottelut näkyvät suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: KuPS:n tiedote