AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 7.2.2019

​Uusi päävalmentaja antanut ammattimaisen ensivaikutelman HIFK:ssa

​Uusi päävalmentaja antanut ammattimaisen ensivaikutelman HIFK:ssa

Thor Thodesen toimii HIFK:n päävalmentajana kauden 2019. (Kuva: Juha Tamminen)

Norjalainen Tor Thodesen on toiminut HIFK:n päävalmentajana muutaman viikon.

HIFK ilmoitti tammikuun alussa pestanneensa norjalaisen Thor Thodesenin uudeksi päävalmentajakseen. Aiemmin Thodesen, 52, on toiminut päävalmentajana Norjan pääsarjatasolla neljän vuoden ajan mm. Sandefjordin, Tönsbergin ja Mossin joukkueissa.

Lisäksi Thodesen on toiminut mm. Viron A-maajoukkueen apuvalmentajana ja maan U18-maajoukkueen pääkäskyttäjänä. Apuvalmentajana hän on toiminut myös esimerkiksi Vålerengassa, Lynissa ja Brannissa.

HIFK aloitti harjoittelun tammikuun toisella viikolla, ja Thodesen liittyi mukaan tähtirintojen ryhmään vasta harjoittelun toisella viikolla. Hän ei ole siis ehtinyt olla vielä liiaksi uusien suojattiensa mukana.

Silti luotsi on lyhyessä ajassa onnistunut tekemään hyvän ensivaikutelman joukkueen maalivahtiin Daniel Kollariin.

- Olen saanut ammattimaisen vaikutelman, ehdottomasti. Hän suunnittelee kaiken ja kertoo ideoistaan avoimesti. Hän on positiivinen henkilö, joka osaa vaatia ja on saanut jo hyvän virinän treeneihin ja saa pelaajista kaiken irti luonnollisella auktoriteetillaan.

- Tosi mukava henkilö, joka vaikuttaa tietävän paljon futiksesta, Kollar kehui ja mainitsi, ettei Thodesen on ole vielä lisännyt yksityiskohtien määrää pelitaktisen puolen harjoittelussa.

Taktisiin yksityiskohtiin Kollar uskoo HIFK:n paneutuvan enemmän lähiviikkoina. HIFK on pelannut Thodesenin alaisuudessa kaksi Suomen Cupin ottelua ja hävinnyt molemmat yhden maalin erolla ensin HJK:lle ja viimeisimpänä FC Lahdelle.

Viime vuodet Thodesen oli mukana akatemiatoiminnassa Norjassa. Ennen akatemiatoimintaa hänen tuorein valmennuspestisä oli Arabiemiraattien Baniyasissa, jossa Thodesen toimi apuluotsina vuosina 2012-14.

Lisää uutisia