AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.52 // 26.12.2018

​HIFK:n viime kauden runkopelaajan tulevaisuus auki

​HIFK:n viime kauden runkopelaajan tulevaisuus auki

Jarkko Lahdenmäki pelasi viime kaudella HIFK:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Jarkko Lahdenmäki kartoittaa yhä ensi kauden seuravaihtoehtojaan.

27-vuotias keskuspuolustaja Jarkko Lahdenmäki pelasi viime kaudella Ykkösessä ensi kertaa sitten vuoden 2012. Tuolloin hän nousi sesongin päätteeksi Veikkausliigaan Rovaniemen Palloseuran kanssa.

Tämäkin syksy noudatti samaa kaavaa. Lahdenmäki pelasi isossa roolissa Helsingin IFK:ssa, joka voitti Ykkösen ja palaa sen myötä vuoden tauon jälkeen liigaan kaudeksi 2019.

- Sen saimme mitä lähdimmekin tavoittelemaan, nousun takaisin Veikkausliigaan. Itselleni tuli paljon vastuuta ja minuutteja, joten suunnitelma meni tosi hyvin, 25 Ykkösen ottelussa viime kaudella pelannut Lahdenmäki kertasi.

Toppari on tyytyväinen omaan HIFK:lle antamaansa panokseensa ja ennen kaikkea siihen, että isossa roolissa luudittu kausi sujui ilman loukkaantumisia.

Viime kausi oli hänelle tärkeä. Pelituntumaa kaivattiin kenties enemmän kuin koskaan aiemmin uralla.

Vuonna 2017 Lahdenmäki siirtyi ensimmäistä kertaa ulkomaille. Hän jätti pitkään edustamansa Rovaniemen Palloseuran ja siirtyi Norjan toisella sarjatasolla pelaavan Fredrikstadin joukkueeseen. Alkukausi vuonomaassa sujui hyvin, mutta loppua kohden oli vaikeampaa. Lahdenmäen loppukausi meni polvioperaatiosta toipuessa, ja kaiken kruunasi ikävällä tavalla Fredrikstadin tippuminen kolmannelle sarjatasolle.

Kaiken kaikkiaan kokemus oli kuitenkin hyvä ja kasvattava.

- Näki vähän sitä meininkiä. Siellä tehtiin tosi ammattimaisesti hommia ja se oli suuri seura. Budjetti oli vähän eri luokkaa kuin Suomessa on totuttu, ja fanikulttuurikin oli tosi hyvä. Toki Suomessakin sitä on ja HIFK:ssa näki vähän sitä Suomen fanikulttuuria.

192-senttinen Lahdenmäki päätyi Norjan-vuoden jälkeen lopulta HIFK:hon, vaikka kävi sitä ennen testissä mm. Irlannissa ja esillä oli paljon muitakin vaihtoehtoja.

- Olin treenannut hyvin, mutta se, että kausi oli kohta alkamassa sai HIFK:n tuntumaan siinä vaiheessa sopivalta siihen väliin. Sellainen varma valinta. Varmasti, jos oikein olisi lähtemällä lähtenyt sormin haarukoimaan, niin olisin voinut päästä muuallekin. Mutta siinä vaiheessa HIFK tuntui hyvältä. Syksy oli loukkaantumisen takia ollut vähän vaikea, joten oli ehkä helpompi hakea se rutiini ja tatsi varmasta paikasta, Lahdenmäki selitti.

Jälkikäteen ajateltuna ratkaisu oli oikea. Nyt alla on ehjä ja nousujohteinen kausi, joka huipentui tähtirintojen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.

Ensi kauden kuviot ovat Lahdenmäen osalta vielä pimennossa. Hän on viettänyt viime viikot kotikulmillaan pohjoisessa ja harjoitellut myös RoPS:n kanssa ennen joukkueen jäämistä joulutauolle.

- Tulevaisuus on aika lailla vielä auki. Tässä on verkot vesillä, ja katsotaan ja haarukoidaan niitä vaihtoehtoja. Kyllä se varmaan tässä seuraavan kuukauden sisällä alkaa jo ratkeamaan. Suomessa aika monet porukat aloittavat treenaamaan tammikuussa. Toki ulkomaatkin edelleen kiinnostavat.

RoPS on Lahdenmäelle tuttu seura. Hän siirtyi RoPS:aan 15-vuotiaana ja pelasi seurassa lähes sadassa Veikkausliigan ottelussa. Saamea vuonna 2016 maattomien maiden MM-kisoissa edustaneen Lahdenmäen isä on kotoisin Nellimin kylästä Inarinjärven rannalta ja äiti Oulun eteläpuolelta Kempeleestä. Lahdenmäki on syntynyt Kemijärvellä.

Kemijärven Pallo 55:ssä pelaamisen aikoinaan aloittanut Lahdenmäki aikoo olla valmis fyysisesti, kun tulee aika liittyä jonkin joukkueen riveihin ensi vuonna. Hän paiskii fysiikkavalmentajansa voimin hommia täysillä hurjalla seitsemän treenin viikkotahdilla.

- Kyllä siinä tulee treenattua. Vaihtoehtona on myös vähän futsalia ja sulkapalloa, sellaista vähän lajinomaista. On ihan mielekästäkin olla vähän sivussa omasta lajista, Lahdenmäki sanoi.

Lisää uutisia