AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.51 // 17.12.2018

​Yksi Veikkausliigan kaikkien aikojen maalitykeistä vapailla markkinoilla

​Yksi Veikkausliigan kaikkien aikojen maalitykeistä vapailla markkinoilla

Juho Mäkelä on voittanut Veikkausliigan maalikuninkuuden kahdesti. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigassa 111 maalia tykittänyt ja kahdesti Veikkausliigan maalikuninkuuden voittanut Juho Mäkelä on toistaiseksi vapailla markkinoilla.

Mäkelä, 35, voitti Veikkausliigan maalikuninkuuden kausina 2005 ja 2010. "Kirurgi" pelasi viime kaudella PS Kemin riveissä ja iski seitsemän liigamaalia. Parhaillaan Mäkelä valmistelee preseasonilla kroppaansa tulevaan kauteen ja etsii uutta seuraa.

- Virityksiä on, mutta sopimusta ei ole tehty. Muutaman Veikkausliigaseuran kanssa olen keskustellut. Nimiä ei mainita, mutta joku sellainen jossa olen pelannut aiemmin ja joku sellainen, jossa en ole pelannut aiemmin, kuudessa eri Veikkausliigaseurassa pelannut Mäkelä myhäilee salamyhkäisenä.

Veikkausliigan kaikkien aikojen maalipörssissä neljäntenä 111 maalillaan oleva Mäkelä voisi pelata jo ikämiesten pelejä ikänsä puolesta, mutta tavoitteet ovat edelleen korkealla ja nälkä pelaamiseen samalla tasolla kuin pikkupoikana.

- Kauden jälkeen kaksi viikkoa, tai no ei ihan sitäkään, maltoin olla treenaamatta ja sitten piti lähteä taas treenaamaan. Halu pelata on kova ja täysillä mennään edelleen. Tuntuu, että se halu vaan kasvaa vuosi vuodelta. Intohimo lajiin on kova, lieneekö addiktio, Mäkelä naurahtaa.

Mäkelällä ei ole tällä hetkellä seuraa, jonka kanssa valmistautua kauteen, mutta tilanne ei ole uusi. Mäkelä on useana vuotena vetänyt talvikauden henkilökohtaisen treeniohjelman mukaan.

- Omaa harjoitusohjelmaa kun noudatan ja teen sen minkä olen jo vuosia tehnyt, niin tiedän varmasti olevani kauteen valmis ja pystyväni vetämään täysiä 90-minuuttisia. Ensimmäinen kova jakso on nyt takana ja olen hyvässä kunnossa.

Mäkelä on komean uransa aikana ilahduttanut Veikkausliigan faneja kuudella eri paikkakunnalla. Ulkomailla "Kirurgi" on operoinut Skotlannissa, Sveitsissä, Australiassa ja Saksassa. Seuraava operointikohde on vielä avoinna.

- Tuli joka palaa sisällä sanelee, että haluan pelata mahdollisimman kovalla tasolla. Mitä kovempi haaste, sitä parempi. Sitä myös ensi kaudelta haen. Mahdollisimman kovaa haastetta. Taistella peliajasta tai joukkueen kanssa elämästä tai kuolemasta. Tykkään haasteista, ne ajaa eteenpäin. Aion olla myös valmis siihen haasteeseen, Mäkelä toteaa.

Lisää uutisia