AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.21 // 27.5.2018

Juho Mäkelä: "Me luotiin voittava pelisysteemi"

Juho Mäkelä: "Me luotiin voittava pelisysteemi"

"Mäksä" tietää edelleen missä maali on. (Kuva: Juha Tamminen)

Kokenut hyökkääjä Juho Mäkelä kohosi lauantaina PS Kemin ratkaisupelaajaksi Kuopiossa. Mäkelä upotti kaksi ratkaisevaa osumaa kotijoukkue KuPS:n verkkoon ja PS Kemin joukkue pääsi lähtemään pitkälle kotimatkalleen voitokkaissa tunnelmissa.

Mäkelä viimeisteli molemmat maalinsa päällä: ensin takaraivolla kulmapotkutilanteessa (31 min) ja lopussa hienolla puskulla lisäajan vapaapotkutilanteessa (90+4 min). Riemu oli syystäkin katossa hienon vierasvoiton jälkeen.

- Me luotiin tähän peliin sellainen pelisysteemi, jolla kolme pinnaa voitaisiin ottaa. Linjat pidettiin tiiviinä. Ensimmäinen jakso oli meiltä loistava taktisesti, meillä oli neljä paikkaa ja kaksi tehtiin. Toisesta jaksosta tuli vaikeampi. Jalkapallo on joskus ihmeellistä, tämä oli todellinen työvoitto ja tänään me ansaittiin se, maalintekijä iloitsi.

Mäkelä muistutti KuPS:n olevan Suomen parhaan joukkueen tällä hetkellä.

- Ei me pystytty tuon enemmän pitämään palloa. Me puolustettiin keskityksiä ja pidettiin linjat tiiviinä että saadaan paikkoja. Tämä on meille iso voitto, kun Suomen paras joukkue voitettiin, Mäkelä korosti.

Kemiläisten liigakausi on ollut vaikea ja joukkue oli voittanut tätä ennen ainoastaan sarjakauden avauksessaan Seinäjoella.

- Voitto maistuu hyvältä. Pukukopissa oli loistavat tunnelmat pelin jälkeen ja tätä loistotunnetta me halutaan kokea lisää, hyökkääjä sanoi.

- Ensimmäinen maalini tuli loistokulmasta. Pistin päätä väliin ja päätin yrittää puskea taaksepäin, takaraivolla tein sen. Toisessa maalissa tuli loistopallo ja yllättävän vapaana olin takatolpalla. Koko joukkue noudatti systeemiä ja me luotiin sellainen taktiikka jolla pystyttiin voittamaan. KuPS on loistojoukkue ja tämä on koko joukkueelta uskomattoman hieno suoritus, Mäkelä kiitteli urhoollisia kanssapelaajiaan.


PS Kemi-FC Lahti Sauvosaaren kentällä lauantaina 2.6. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: KuPS:n tiedote
Lisää uutisia