AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.52 // 26.12.2018

​Maalitykki nautti sekasorron keskelläkin: "Iso vastuu, maaleja kohtuullisesti, kapteenin rooli"

​Maalitykki nautti sekasorron keskelläkin: "Iso vastuu, maaleja kohtuullisesti, kapteenin rooli"

Kuva: Juha Tamminen

Juho Mäkelä joutui tänäkin syksynä maistelemaan tippumisen karvasta kalkkia.

Mäkelä, 35, todisti HIFK:n tippumista Veikkausliigasta kauden 2017 päätteeksi. Kaudella 2018 Kirurgi operoi Kemissä, jossa joutui kokemaan jälleen tippumisen karvaan tunteen.

- Viime kaudesta jäi kyllä hampaan koloon. Olisi ollut joukkueella ja itselläkin potentiaalia parempaan kauteen. Se oli sekasortoinen vuosi, mutta nautin siitä, että olin terve, oli iso rooli ja iso vastuu. Kapteenin rooli oli iso juttu minulle. Sain tehdä sitä mitä rakastan eli pelata jalkapalloa ja maalejakin tuli kohtuullisesti, Mäkelä toteaa.

- Ei tietenkään voi olla tyytyväinen maalimäärääni ja siihen, että seura tippui, Mäkelä jatkaa samaan hengenvetoon.

Mäkelä on pelaamisen ohella opiskellut urheilujohtamista ja pyrkinyt auttamaan edustamiaan seuroja myös kentän ulkopuolella.

- Jokaiseen seuraan johon olen opiskeluni aloittamisen jälkeen mennyt, olen pyrkinyt tuomaan tietoutta urheilujohtamisesta ja pyrkinyt auttamaan seuraa kentän ulkopuolella. Nykypäivänä resursseja on niukasti ja Veikkausliigaseuroilla isoja haasteita. Olen pyrkinyt tuomaan seuran hyödyksi sen tietotaidon, jota olen peliurallani sekä opinnoissani hankkinut, Mäkelä kertoo.

Mäkelän peliura jatkuu edelleen, mutta nyt taskussa on tutkinto, joka auttaa siirtymään peliuran jälkeen "oikeisiin" töihin.

- Sain syksyllä urheilujohtamisen maisterin paperit. Se on iso juttu minulle. Olen halunnut hyödyntää oppejani seuroissa nyt jo missä olen ollut ja enemmän sitten tulevaisuudessa, kun laitat nappulakengät naulaan.

Lisää uutisia