AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 16.9.2018

Ennakko: RoPS-KuPS

Ennakko: RoPS-KuPS

Sarjakakkosena oleva Rovaniemen Palloseura ja sarjakolmosena oleva Kuopion Palloseura iskevät yhteen 28. sarjakierroksen kärkiottelussa,

Molemmat joukkueet ovat tällä hetkellä erittäin vahvassa vedossa. RoPS on noussut liigan kuntopuntarin ykköseksi ja KuPS on kakkosena. Kuopiolaiset jatkoivat väkevää syysvirettään kukistamalla FC Lahden viime torstaina 2-1. Kuudesta viimeisestä liigaottelusta on hankittu viisi voittoa ja tämän syksyn menestystarinaa halutaan jatkaa seuraavaksi Rovaniemellä.

Mitalitaistelu jatkuu erittäin tiukkana ja jokaisessa ottelussa pelataan isoista sarjapisteistä. Vaativa liigapeli on jälleen edessä.

- RoPS on tosi tasapainoinen joukkue, joka pelaa kärsivällistä pallonhallintafutista. Me olemme pelanneet hyviä pelejä heitä vastaan, he ovat kuitenkin onnistuneet kääntämään ne itselleen. Haastajan asemassa me sinne menemme ja tavoitteenamme on jatkaa hyvää menoamme, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara pohtii ottelun ennakkoasetelmia.

Rovaniemen Palloseuralle Veikkausliigan otteluohjelma sallii tällä kertaa ainoastaan kaksi välipäivää huomisen KuPS-ottelun ja perjantaina pelatun PS Kemi -kamppailun välille.

Toisaalta RoPS onnistui hakemaan pisteet liki rutiinisuorituksella. Ainoastaan keskuspuolustaja Juuso Hämäläisen tilanne säikäytti, mutta alustavien arvioiden mukaan Hämäläisenkin kohdalla vältyttiin pahimmalta. Myös Vahid Hambo palaa kokoonpanoon kärsittyään yhden ottelun pelikieltonsa.

- Pari päivää ollaan palauteltu ja parsittu äijiä kasaan, mutta kaikkien niiden, jotka olivat mukana Kemissä, pitäisi olla käytettävissä myös huomenna, päävalmentaja Toni Koskela arvioi.

- Heidän lisäkseen saamme tilalle myös tuoretta jalkaa. Tilanne on sen suhteen hyvä. Meillä on joukkueessa nyt aitoa kilpailua ja vaihtoehtoja monille pelipaikoille.

KuPS-joukkue matkustaa pohjoiseen sunnuntaina ollakseen vahvassa iskussa maanantain pelissä. Kuopiolaisilta edellytetään jälleen huippuluokan onnistumisia, mikäli kärkiottelusta aiotaan arvokkaita sarjapisteitä hankkia kotiintuomisiksi.

- RoPS on ansainnut kakkostilansa. RoPS puolustaa todella hyvin omalla kenttäpuoliskollaan ja heidän oman maalinsa puolustaminen toimii parhaiten tässä sarjassa. Joukkueessa on laatua ja he ovat vielä vahvistuneet muutamalla kovalla pelaajalla.

- Meidän pitää pystyä rikkomaan RoPS:n hyvää pelaamista ja meidän pitää myös pystyä itse hyökkäämään aktiivisesti, Honkavaara muistuttaa.


RoPS-KuPS Rovaniemen Keskuskentällä maanantaina 17.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia