AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 17.9.2018

RoPS-konkari korostaa: ”KuPS-peli on ottelu, jota emme saa hävitä”

RoPS-konkari korostaa: ”KuPS-peli on ottelu, jota emme saa hävitä”

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigassa alkaa äärimmäisen mielenkiintoinen viikko. Toisena etenevä RoPS kohtaa tänään kolmannella sijalla olevan KuPS:n ja perjantaina kärkijoukkue HJK:n.

RoPS on kerännyt 52 pistettä ja on liigassa toisena. HJK:lla on ottelu vähemmän pelattuna ja kasassa 59 pistettä. KuPS:lla ja FC Hongalla on 44 pistettä. Maanantaina pelataan täysi kierros.

HJK kohtaa FC Lahden, jolle Mika Lehkosuon suojatit ovat kärsineet tällä kaudella kaksi tappiota.

- Jos heille tulee tänään pistemenestys ja me voitamme KuPS:n, niin Helsingissä pelataan huomattavasti isommilla panoksilla, RoPS:n Antti Okkonen toteaa.

- Rehellisyyden nimissä maanantain KuPS-ottelu on sellainen, jota me emme saa hävitä. Se on lähtökohta, jonka jälkeen katsomme mitä muualla on tapahtunut.

RoPS kohtaa siis HJK:n heti perjantaina Helsingissä. "Suke" ei piirtele haavekuvia mestaruudesta, mutta myöntää alkavan viikon antavan osviittaa tulevalle.

- Tietysti niitä asioita (sarjataulukkoa) sivutaan keskusteluissa, ei sitä sovi kieltäminen. Meillä on paljon kokeneita pelaajia, jotka varsinkin ymmärtävät mihin kannattaa keskittyä. Emme ole lähteneet harhailemaan minnekään.

- Meillä on tosi hyvä tilanne joukkueessa, kaikki ovat suurinpiirtein terveinä. Joukkueessa on hyvä kilpailutilanne ja pystymme tarvittaessa kierrättämäänkin. Me olemme valmiita tähän viikkoon.

KuPS voitti joukkueiden vuoden ensimmäisen kohtaamisen Suomen Cupissa maaliskuussa 2-0, mutta RoPS on vienyt molemmat liigapelit 1-0 ja 2-0 -lukemin.

- Edessä on varmasti kova vääntö. KuPS on pelannut erinomaisesti jo pitkänkin aikaa. Mutta kun katsoo meidän hyökkäyspään pelaajia ja heidän puolustustaan, niin sieltä me haemme eroa. KuPS:lla on pari kolme kuumaa pelaajaa, joiden työskentelyä meidän pitää saada minimoitua. Uskon, että ottelusta tulee taktinen.


RoPS-KuPS Rovaniemen Keskuskentällä maanantaina 17.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia