AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 18.8.2018

​Superlupaava maalitykki Eetu Vertainen himoharjoittelee huipulle

​Superlupaava maalitykki Eetu Vertainen himoharjoittelee huipulle

Eetu Vertaisen kikkakavalkadiin kuuluu maalinteko suoraan kulmalipulta. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK:n nuori hyökkääjä Eetu Vertainen, 19, on tekemässä läpimurtoaan. Nuorukainen säväytti esityksillään alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa ja on laittanut verkkoja tötterölle myös seurassaan HJK:ssa tällä kaudella.

Vertainen on iso ja vahva hyökkääjä, jollaisia ei Suomesta ole viima aikoina liikaa kasvanut. Hän on myös taitava, röyhkeä ja erittäin hyvä laukoja. Osalle lukijakuntaa Vertainen on vielä tuntematon nuorukainen, joten kerropa millainen pelimies Eetu Vertainen on?

- Kärjessä pelaan, se on ykköspaikka tällä hetkellä. Tullut pelattua muita paikkoja myös viime aikoina, mutta ykköspaikka kärjessä. Hyvä laukaus on ase. Olen aika iso, joten pystyy fyysisesti haastamaan. Tarpeeksi nopea ja taitava, joten pärjää niilläkin avuilla. Maalintekijä.

Omalla pelipaikallaan keskushyökkääjänä Vertainen ei ole vielä paljoa päässyt HJK:ssa pelaamaan.

- Ei ole, Klaussilla on mennyt niin hyvin. Vaikea murtautua sille paikalle tällä hetkellä.

Vertaista pidetään erittäin lupaavana pelaajana, jonka arvioidaan tekevän pitkän ja komean uran jalkapallon huipulla.

- Totta kai ulkomaille haluaa päästä pelaamaan. Tähtäin Euroopan TOP5-sarjoihin ja siellä pitkää, hyvää uraa tekemään. Ei minulla välttämättä ole tällä hetkellä tavoitetta milloin lähden, mutta kuitenkin tarpeeksi nuorena, että ehtii Euroopassa pelaamaan tarpeeksi pitkään.

Vertainen ei ollut pienestä pitäen se lahjakkain juniori, mutta oli varmasti yksi kovimmista työntekijöistä. Vertainen on tunnettu aina himotreenaajana. Vieläkö duuni maistuu?

- Joo. Todella usein jään treenien jälkeen tekemään hommia ja omalla ajalla tulee myös tosi paljon tehtyä. Minulla on oma fysiikkakoutsi, jonka kanssa tapaan kerran viikossa. Sen kanssa tulee omaa tehtävää myös. Olen kyllä hyvä treenaaja, Vertainen myhähtää.

HJK:ssa on hyvät puitteet nuorelle pelaajalle kehittyä. Mahdollisuuksia omatoimiseen harjoitteluun on paljon.

- Kyllä täällä on tosi paljon apuja mitä voi käyttää hyvin treenien jälkeen ja niitä tulee käytettyä.

HJK:ssa on todella laaja ja laadukas pelaajamateriaali ja odotukset ovat joka vuosi todella korkeat. Klubissa ei ole ihan helppoa nuoren miehen murtautua pelaavaan kokoonpanoon.

- Uskon, että tärkeintä siihen, että pääsee pelaavaan kokoonpanoon, on luottaa omaan tekemiseen. Pikku hiljaa tulee enemmän ja enemmän peliaikaa ja lopulta pääsee murtautumaan kokonaan pelaavan kokoonpanoon.

- Yllätyksenä nousin puolitoistavuotta sitten rinkiin. Sitten siitä lähtien olen tehnyt kovasti hommia. Pikku hiljaa vastuuta tulee enemmän ja enemmän. Ei siinä taustalla ole mitään erikoista, pikku hiljaa työn kautta.

Tällä kaudella Vertaiselle on kertynyt vastuuta 13 Veikkausliigaottelussa ja niissä on syntynyt kaksi maalia. Kokemusta on tullut myös euro-otteluista.

- Ihan tyytyväinen olen tähän kauteen. Tavoitteet tähän kauteen ei vielä olleet niin korkeat, enkä ajatellut, että tästä kaudesta vielä tulee minun murtautuminen Veikkausliigassa, eikä se olekaan sitä mielestäni ollut. Pari maalia on tullut ja peliaikaa reilut 500 minuuttia. Ei mahtava kausi, mutta hyvään suuntaan menevä. Koko ajan olen mennyt eteenpäin ja tullut enemmän onnistumisia ja pääsee pelaamaan pikku hiljaa enemmän.

Vertainen pääsi maistelemaan arvoturnausilmapiiriä heinäkuussa Pohjanmaalla järjestetyssä alle 19-vuotiaiden poikien EM-lopputurnauksessa.

- Ihan mahtava kokemus, oli mahtava yleisö ja kisat oli sikahyvin järjestetty. Pelit oli tosi kovia. Totta kai hampaankoloon jäi tulokset. Olisi voinut tapahtua mitä tahansa. Italiaa vastaan tasapeli oli niin lähellä ja sitten kun olisi hoidettu Norja-peli loppuun asti, niin oltaisiin oltu jatkossa ja MM-kisoissa ensi vuonna, Vertainen manailee.

HJK-PS Kemi Telia 5G Areenalla sunnuntaina 19.8. kello 13. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia