AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 11.7.2018

Rasmus Karjalainen: ”Edessä kaksi hienoa näytönpaikkaa”

Rasmus Karjalainen: ”Edessä kaksi hienoa näytönpaikkaa”

Kuva: Juha Tamminen

KuPS:n Rasmus Karjalainen odottaa malttamattomana torstai-illan Eurooppa-liigan karsintaottelua tanskalaista FC Kööpenhaminaa vastaan.

KuPS:n arpaonni Eurooppa-liigan 1. karsintakierrokselle ei ollut helpoin, mutta Tanskan kestomenestyjä FC Kööpenhamina tarjoaa varmasti unohtumattomat kokemukset ja hienon mahdollisuuden järjestää pieni yllätys.

- Fiilis on todellakin pelkästään hyvä. Ei ole mitään hyötyä lähteä pelkäämään. Tiedän henkilökohtaisesti, että pärjään ja tiedän myös, että joukkueemme pärjää. Toivottavasti myös jätkämme tietävät, että me kaikki pärjäämme. Ihan varmasti, Rasmus Karjalainen vakuuttaa.

- Totta kai vastus on kova. He ovat joukkueena vahva ja heillä on taitavia yksilöitä. Mutta me emme lähde pelkäämään. Ainut tapa saada pisteitä on lähteä rennosti ja oman pelin kautta. Lähdemme nauttimaan hienosta pelistä.

Kööpenhaminalaiset sijoittuivat kaudella 2017-18 Tanskan pääsarjassa neljänneksi pisteen päähän pronssista. Joukkueessa pelaa myös yksi erityisen tuttu kasvo, sillä Huuhkajien maalivahti Jesse Joronen siirtyi seuraan kesällä.

- Meillä on paljon tietoa vastustajasta, olemme käyneet joukkuetta ja yksittäisiä pelaajia tarkkaan läpi. Kyseessä on niin kova ryhmä, ettei sellaista Suomesta löydy. Me teemme aina vastustajan mukaan pieniä viilauksia peliimme ja niin nytkin. Vastustajan mukaan on pakko mukautua aina vähän.

Ei olisi ensimmäinen kerta, jos joku suomalaispelaaja siirtyisi kansainvälisille kentille juuri europelien jälkeen. Karjalainen tiedostaa tilanteen, mutta vakuuttaa pelkästään nauttivansa mahdollisuudesta. Tässäkään asiassa ei kannata lähteä liikaa stressaamaan, hän korostaa.

- On selvää, että näitä seurataan ulkomailta enemmän kuin normaalia Veikkausliigan peliä. En ota siitä kuitenkaan missään nimessä paineita. Kaikki jalkapalloilijat haluavat pelata mahdollisimman isoja pelejä. Odotan torstai-iltaa todella innoissani. Jos pärjäämme joukkueena, niin näytämme kaikki hyviltä. Emme voi lähteä tuon tason peliin yksilöinä sotimaan.

- Toivotaan, että myös faneja kiinnostaa! Haluamme tietysti mökin täyteen, se olisi täydellinen tilanne. Jokainen varmasti ymmärtää, että tarvitsemme kaiken mahdollisen tuen. Yhdessä voimme tehdä illasta kaikin puolin onnistuneen.

Lisää uutisia