AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 27.4.2018

​FC Hongassa Kakkosesta Veikkausliigaan - Liikonen haluaa espoolaiset Eurooppaan

​FC Hongassa Kakkosesta Veikkausliigaan - Liikonen haluaa espoolaiset Eurooppaan

Liikonen haluaa pelata Hongan kanssa joku päivä europelejä. (Kuva: Juha Tamminen)

23-vuotias laituri Kasperi Liikonen on kolmen sarjaportaan honkalainen. Leppävaaran Pallon kasvatti haluaa osoittaa kaikille pystyvänsä pelata myös Veikkausliigassa.

Kasperi Liikonen on pelannut Ykköstä lähes sata ottelua FC Espoon, FC Viikinkien, FC Hakan ja FC KTP:n paidassa. FC Espoon juniorimyllyn läpi käynyt Liikonen siirtyi FC Hongan keltamustaan peliasuun, jonka hän puki päällensä ensimmäistä kertaa Miesten Kakkosessa vuonna 2016. Siitä alkoi nousu kohti Veikkausliigaa.

- Sanotaan, että olen kasvanut pelaajana ja ihmisenä viimeisen kolmen vuoden aikana. Tietenkin siinä on pitänyt kehittyä, että on pysynyt mukana Kakkosesta Ykköseen ja Ykkösestä Veikkausliigaan. Pitää vielä osoittaa, että pärjään myös Veikkausliigassa, Liikonen kertoo.

- Ensisijainen juttu on saada vakinaistettua paikka avauskokoonpanossa. Se on minulla ykkösjuttu. Se vaatii paljon duunia pysyä pelistä toiseen avauksessa ja pelata vielä lisäksi hyvin.

Kilpailu on se, joka kehittää. FC Hongalla on paljon valinnanvaraa laidoille, joten jokaisen pelaajan pitää todistaa päivittäin harjoituksissa olevansa minuuttien arvoinen.

- Se on mielestäni vain hyvä juttu. Näin kukaan ei pääse laakereilla lepäämään, vaan joka päivä on pakko painaa duunia, jos haluaa avauskokoonpanoon.

HJK:n nykyinen päävalmentaja Mika Lehkosuo oli aikanaan kehittämässä Hongalle peli-identiteettiä. Pallonhallintaan ja hitaisiin hyökkäyksiin perustuva pelitapa vaikuttaa Espoossa edelleen vahvasti, vaikka valmentajat ovat vaihtuneet. Vesa Vasara on jatkanut osaltaan perinnettä, jonka alaisuudessa hän myös itse pelasi kaudet 2005-07.

- Luotamme siihen kokonaisuudessaan sen verran, ettei sitä tarvitse lähteä hirveästi muuttamaan. Kun Kakkoseen tulin, niin Jallu (Juho) Rantalan kanssa oli aika samanlaista. Kun Vesku (Vasara) tuli, niin hän vei sen vielä pykälää pidemmälle. Sanoisin, että se on hyvä pelitapa, mutta osalle pelaajista on eittämättä haastavaa alkuun. Siihen pitää sopeutua, Liikonen tietää.

Kasperi Liikosen etu on ollut se, että hän on vuosien mittaan kasvanut mukaan "honkalaisuuteen".

- Koen itse, että olen kasvanut pelitapaan. Henkilökohtaisesti ei ole koskaan aikaisemmin tullut pelattua näin.

FC Honka ei ole ihan perinteinen sarjanousija, sillä joukkueella on vahva runko pelaajia, jotka haluavat urillaan eteenpäin. Niin haluaa myös Liikonen, mutta herra itse on maltillinen tulevaisuuden suunnittelun suhteen.

- Katson ensin tämän kauden. Haluaisin Hongan kanssa pelata vielä Euroopassa joku päivä. Se olisi kiva tavoite, mutta mennään kausi kerrallaan. Meidän pitää ensin osoittaa joukkueena, että pärjäämme Veikkausliigassa, Liikonen painottaa.

FC Hongan seuraava mittari on lauantaina Tapiolassa, johon FC Inter saapuu vieraaksi.


FC Honka - FC Inter Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 28.4. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia