AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 17.4.2018

Ennakko: SJK-HJK

Ennakko: SJK-HJK

Viime kauden tuplamestari HJK saapuu SJK:n vieraaksi Seinäjoen OmaSp Stadionille keskiviikkona 18.4. kello 18.30.

SJK otti kauden avausvoiton sunnuntaina TPS:sta 2–0-luvuin Valkeakoskella pelatussa vierasottelussa. Kauden kotiavaus oli tappiollinen, kun PS Kemi oli parempi 1-0-lukemin. HJK puolestaan on voittanut molemmat ottelunsa, mutta helpolla ei ole sekään päässyt ja kotiavauksessaan he onnistuivat vääntämään voiton vasta ottelun loppuhetkillä.

Kauden alut ovatkin aina yllätyksellisiä, kun joukkueiden voimasuhteet eivät ole vielä selvillä kuin paperilla ja pelaajapakat ovat menneet uusiksi. Keskiviikkona vastakkain on joka tapauksessa kaksi Suomen viime vuosien menestyjää ja alkaneen kauden ennakkosuosikkia.

Otteluparista onkin muodostumassa jo jonkinmoinen klassikko Suomen kentille.

- Meillä on hieno haaste edessä. HJK on aina mieluisa vastustaja. Varmastikin voidaan sanoa, että viime vuosien kovin suorittaja Suomessa, joten se on hieno ja todella kova haastaja meille, SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen kommentoi.

SJK:lta ovat keskiviikkona sivussa vain pitkäaikaisloukkaantuneet Billy Ions ja Obed Malolo.

HJK nappasi lauantaina toisen voittonsa Veikkausliigassa, kun joukkue haki Maarianhaminasta täyden pistepotin tiukan taistelun jälkeen lukemin 1-0. Helsinkiläisten maalista vastasi vaihdosta sisään tullut Riku Riski, joka osui parikymmentä minuuttia ennen ottelun päätöstä.

Klubi pelaa viikon sisään kolme ottelua, joista vierailu Maarianhaminaan oli ensimmäinen. Pelaajien kierrätys tulee siis tarpeeseen ja lauantaina avauskokoonpanossa olikin neljä eri peluria kauden avaukseen verrattuna. Esimerkiksi Hannu Patronen pelasi saarella ensimmäiset minuuttinsa kuluvalla kaudella. Myös hyökkäysosasto koki paljon vaihtuvuutta, kun Amr Gamal, Akseli Pelvas ja Filip Valenčič olivat avauskokoonpanossa.

Voitto IFK:sta ei irronnut helpolla, mutta kaava oli varsin tuttu. Vastustaja taisteli jälleen sitkeästi, mutta Klubi onnistui iskemään toisella puoliajalla ottelun ratkaisun. HJK on voittanut cupin pelit mukaan luettuna nyt viisi ottelua putkeen, joissa joukkue on viimeistellyt yhteensä 12 osumaa. Näistä peräti yhdeksän on syntynyt kamppailun viimeisen puolen tunnin aikana.

Otteluiden lopuista onkin muodostunut Klubin vahvuus. HJK on pelannut kuluvan vuoden cupissa ja Veikkausliigassa yhteensä kahdeksan ottelua, ja vain KuPS:ia vastaan joukkue ei onnistunut maalinteossa viimeisen puolen tunnin aikana. Klubi rokotti kuopiolaisia kahdesti jo avauspuoliajalla ja kuittasi voiton lukemin 2-0.

HJK lähtee Seinäjoelle jälleen hyvästä tilanteesta. Kaikki pelaajat ovat terveinä ja valmennuksen käytettävissä nyt, kun myös Nikolai Alho on vapautunut pelikiellosta.


SJK-HJK OmaSP Stadionilla keskiviikkona 18.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: SJK:n ja HJK:n verkkosivut
vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia