AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 9.4.2018

​VPS:ssa kova kilpailu ykkösvahdin paikasta - "Tärkeää kehittymisen takia"

​VPS:ssa kova kilpailu ykkösvahdin paikasta - "Tärkeää kehittymisen takia"

Marko Meerits (kuvassa) ja Samu Volotinen kamppailevat kovasti VPS:n ykkösmaalivahdin paikasta tällä kaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

Vaasan Palloseuran ykkösmaalivahdin paikasta taistelee tällä Veikkausliigakaudella kaksi veskaria.

Avauskierroksella tolppien välissä FC Interiä vastaan nähtiin lauantaina Samu Volotinen, joka pelasi vain kahdessa ottelussa viime kaudella Marko Meeritsin ollessa selvä ykkösvahti.

Volotinen piti Interiä vastaan maalinsa puhtaana ja venyi pariin mainioon torjuntaan VPS:n 2-0-voitossa turkulaisista.

VPS:n valmennus on iloinen siitä, että joukkueen maalivahtien välillä on hyvähenkinen kilpailuasetelma.

- Haluan luoda sen kilpailutilanteen siihen. Joillekin pelaajille se kilpailutilanne on tärkeää kehittymisen takia. Silloin ymmärtää myös sen, ettei tämä ole enää leikkiä, vaan urheilua, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen sanoi.

Vuorinen linjasi, että maalivahdin pitää pystyä tekemään tärkeitä torjuntoja ottelun aikana. Hänen mielestään VPS päästi liikaa maaleja viime vuonna, vaikka niistä kaikista ei luonnollisesti ole aihetta syyttää maalivahtia.

- Menestyksemme tulee riippumaan myös siitä, että maalivahdin pitää tehdä seivejä peleissä. Se on ihan ehdotonta. Vastustajalle tulee peleissä muutama hyvä paikka, ja maalivahdin pitää pystyä tekemään gamesavereitäkin.

- Näin pistän vähän painettakin, mutta se on pakko ymmärtää, että tämä on kilpailu. Sen, jonka on maalissa, pitää ottaa seivejä. Ei pelkästään sitä, että potkaisee sen pallon sinne tai tänne, vaan veskarin pitää pystyä johtamaan puolustusta ja tekemään seivejä, Vuorinen ilmaisi.

VPS - RoPS lauantaina 14.4. kello 16.00 Elisa Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia