AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 7.4.2018

​VPS aloitti kautensa voitokkaasti (VPS-FC Inter 2-0)

​VPS aloitti kautensa voitokkaasti (VPS-FC Inter 2-0)

Veikkausliigakausi 2018 potkaistiin käyntiin Vaasassa. VPS kaatoi kotiavauksessaan FC Interin maalein 2-0 (1-0).

Veikkausliigakauden 2018 ensimmäisen maalin iski 34. minuutilla Sebastian Strandvall. Juha Hakola toimitti pallon turkulaisten verkkoon 78. minuutilla ja VPS vei ottelun lukemin 2-0.

Ottelun alku oli Interin. Jo ensi minuuteilla Benjamin Källmanilla ja Timo Furuholmilla oli omat tilaisuutensa siirtää turkulaiset johtoon, mutta viimeistely ontui vaikeista asennoista. Kahdeksan minuutin kohdalla Douglas Caé pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta Henrik Moisander Inter-maalilla nappasi loistavan torjunnan.

Muutoin ensimmäisen puolen tunnin aikana Inter pelasi hyvin ja fiksusti. Se pysyi pallossa hyvin ja painoi peliä Vepsun päätyyn. VPS puolusti puolestaan mallikkaasti matalammalta, mutta pallollinen peli oli nihkeää. Pallosta luovuttiin aikaisin tai vastaavasti Inter onnistui prässäämään Vepsun ahtaalle.

Pelin 35. minuutilla nähtiin kuitenkin avausjaksoin hienoin hyökkäys. Douglas Caé jakoi pallon keskeltä vasemmalle laidalle, jossa useampikin Vepsun pelaaja pelasi näppärästi palloa nopeilla, lyhyillä syötöillä ja lopulta Jerry Voutilainen petasi Sebastian Strandvallille tyhjän maalin. Kippari siirsi Vepsun 1-0 -johtoon vain parin metrin päästä maaliviivaa.

Vielä aivan ennen taukovihellystä Källmanilla oli paikka puskea Inter tasoihin, kuitenkaan siinä onnistumatta.

Toinen jakso oli hienokseltaan Vepsun. VPS sai pidettyä palloa ja Interin joukkuepelaaminen alkoi rakoilla niin pallottomana kuin pallollisena. Se sai pidettyä Raidan poissa pahimmilta paikoilta, muttei myöskään onnistunut itse hyödyntämään vastaiskujaan.

Pelin 77. minuutilla Timi Lahti pääsi puskemaan, mutta pusku suuntautui hieman yli maalin. Hetki tästä ja VPS loi kuitenkin paikan, kun kentälle vaihdettu Ibrahima Gueye pääsi nokikkain Moisanderin kanssa. Gueyen yrityksen Moisander vielä torjui, mutta paluupallosta Juha Hakola iski Vepsun 2-0 -johtoon.


VPS kohtaa seuraavaksi RoPS:n. VPS-RoPS lauantaina 14.4. klo 16.00 Elisa Stadionilla. FC Inter matkaa seuraavaksi pohjoiseen. PS Kemi-FC Inter sunnuntaina 15.4. klo 15.00 Rovaniemen Keskuskentällä. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia