AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 31.1.2018

Korkeakunnas Honka-voitosta: ”Nuoret pelasivat miehekkäästi”

Korkeakunnas Honka-voitosta: ”Nuoret pelasivat miehekkäästi”

Fareed Sadat viimeisteli kaksi maalia. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti otti myös tammikuun neljännestä ottelustaan voiton, kun FC Honka kaatui harjoituspelissä Espoossa 4-1 (1-0)-lukemin. Nuorella miehistöllä pelanneiden Kuhnureiden maalintekijöinä toimivat Teemu Jäntti, Eemeli Virta ja Fareed Sadat kahdesti.

Kuhnurit sai heti ottelun alkuun jobinpostia, kun hyvän talven pelannut Irfan Sadik joutui kovan taklauksen uhriksi ja jätti kentän vain kymmenen minuutin jälkeen. Stenio ampui syntyneestä vapaapotkusta muuriin.

Nuorella kokoonpanolla peliin lähtenyt FC Lahti esiintyi lupauksia herättävästi. Ville Ahola pääsi kertaalleen ampumaan Fareed Sadatin keskityksestä, mutta jatko meni yli maalin. Puolen tunnin jälkeen Kuhnurit siirtyi 1-0-johtoon. Paavo Voutilainen, Tomi Kult ja Ahola petasivat hyvillä syötöillä paikan Teemu Jäntille, joka laukoi boksin takaa hienon laukauksen alanurkkaan.

Makedonialainen testimaalivahti Davor Taleski otti ensimmäisellä puoliskolla kaksi hienoa koppia. Ensin hän teki läpiajoon karanneen Nemanja Obradovicin aikeet tyhjiksi, minkä jälkeen hän syöksyi hienosti Joel Perovuon lähettämän laukauksen tielle.

Toiselle puoliskolle FC Lahti teki kolme pelaajavaihtoa ja pieneksi hetkeksi peli muuttui passiiviseksi. Sinä aikana Masar Ömer käytti paikkansa hyödyksi nikkaamalla pallon maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta.

Tämän jälkeen FC Lahti otti ohjakset takaisin käsiinsä ja tovin kuluttua verkko alkoi heilua toisessa kenttäpäädyssä. Ensin Oskari Kekkosta rikottiin boksissa ja Sadat asteli täplälle. Hongan maalivahti torjui rangaistuspotkun, mutta paluupallon Sadat iski varmasti maaliin.

Heti perään Jäntti karkasi läpiajoon Hongan puolustuksen sekoiltua omassa päädyssä. Jon Villanueva sai kätensä väliin Jäntin yritettyä ohittaa espanjalaisvahtia, mutta jälleen Sadat tuli paikalle nikkaamaan irtopallon tyhjään reppuun. Ottelun hienoin maali nähtiin viimeisellä minuutilla, kun Eemeli Virta tykitti upean osuman 23 metristä aivan maalin vasempaan ylänurkkaan.

- Kesän otteluruuhkien takia on tärkeää, että nuoret osoittavat tällaisia kehittymisen merkkejä. Ei innostuta liikaa, mutta moni nuori on hyvällä tiellä. He pystyvät kantamaan vastuuta ja pelaamaan kuin kokeneet pelaajat. Tänään muun muassa Kekkonen ja Jäntti antoivat sellaisia näyttöjä, ettei tarvitse jännittää, kun tosipaikka tulee, päävalmentaja Toni Korkeakunnas kehui.

Kentällä nähtiin myös monia testipelaajia. Kotimaisista nuorista Timi Voutilainen, Nuutti Laaksonen ja Ahola saivat vastuuta. Tolppien välissä pelasi makedonialainen Davor Taleski, kun keskikentälle päästettiin lopussa irti sierraleonelainen Mamadu Jalloh.

- Vaikea on moittia ketään. Nuoret pelasivat miehekkäästi. Jallohia olemme nähneet vasta vähän, mutta hän on todella tyylikäs, maltillinen ja nopeajalkainen pelaajaa. Maalivahti Taleski otti myös muutaman todellisen gamesaverin silloin kuin pitikin. Hänen jalalla pelaamisessaan on kehitettävää, mutta kyllä he kaikki tekivät minulle päätöksenteosta vaikeaa. Pääasiassa kentällä nähtiin onnistujia tänään, Korkeakunnas kertoi.

FC Lahti pelasi tammikuun aikana yhteensä neljä ottelua, joista joukkue voitti jokaisen. Lauantaina joukkueen pelit jatkuvat Helsingissä, kun Suomen Cupissa asettuu vastaan FC Viikingit.

Lisää uutisia