AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 1.2.2018

FC Lahden Jäntti: ”Haluan taistella tosissaan peliajasta”

FC Lahden Jäntti: ”Haluan taistella tosissaan peliajasta”

FC Lahden keskiviikon nuoret maalintekijät Jäntti (vas.), Virta ja Sadat. (Kuva: FC Lahti )

Teemu Jäntti kirjoitti vuoden alussa sopimuksen FC Lahden kanssa ja pelasi keskiviikkona ensimmäisen täyden pelinsä, kun joukkue voitti FC Hongan 4-1. 17-vuotiaan tilille kirjattiin heti myös maali – ja vielä tyylikäs sellainen.

Tuusulan Palloseuran kasvatti Teemu Jäntti (kuvassa vasemmalla) siirtyi PKKU:sta FC Lahteen talvella. Kaksi vuotta sitten samaisesta osoitteesta saapunut Santeri Hostikka on lyönyt läpi ja sai tammikuussa kutsun myös Suomen A-maajoukkueen talvileirille.

- Olen nyt muuttanut Lahteen, joten tuntuu, että kaikki menee pikku hiljaa paremmin. Treenaamiseen on löytynyt sopiva rytmi ja olen päässyt myös jengiin paremmin sisään. Hyppy Kakkosesta suoraan liigaan on iso hyppy. Voi sanoa, että kaikki on erilaista, Jäntti kommentoi.

- Joukkueessamme kaikkien henkilökohtainen taso on korkeammalla kuin mihin olen tottunut. Joudun antamaan joka ikisissä treeneissä 110 prosenttia, jos haluan kehittyä ja olla yhtä hyvä kuin muut. Haluan olla pallollisessa pelissä vielä paremmin pelattavana. Pallon saatuani haluan pystyä olemaan rauhallinen.

Keskiviikkona Toni Korkeakunnaksen ryhmä vilisi nuoria pelureita Espoossa ja meno näyttikin lupaavalta. Jäntin ikätoveri Eemeli Virta (kuvassa keskellä) laukoi upean maalin, kun taas 20-vuotias Fareed Sadat (kuvassa oikealla) osui kahdesti.

- Matsi oli meiltä loppujen lopuksi hyvä. Alku oli ainakin minulle hieman haastavaa, mutta tekeminen parani pelin edetessä. Pelipaikkani vaihtui ottelun aikana muutamaan kertaan, mutta pääsin mielestäni aina hyvin mukaan. Ihan tyytyväinen voin olla.

- Haluan taistella peliajasta tosissaan ja uskon, että kun kausi etenee. minulla on mahdollisuudet. Pitää vain jaksaa tehdä töitä. Kilpailu pelipaikoista on kovaa. Ympärillä on pelaajia, joilla on kokemusta aika paljon enemmän kuin minulla, Jäntti totesi.

Vuonna 2000 syntynyt Jäntti on tuttu näky Suomen poikamaajoukkueista. Hän sai vastuuta, kun U18-pojat olivat viimeksi koolla syyskuussa ja kohtasivat Itävallan kaksoismaaottelussa. Vuotta vanhempien EM-kisajoukkueen mukana hän oli viime kesän Baltic Cupissa.

U19-pojat isännöivät kahdeksan maan EM-lopputurnausta 16.-29. heinäkuuta Seinäjoella ja Vaasassa.

- Olisi ehdottomasti mahtavaa päästä mukaan ensin johonkin valmistavaan maaottelutapahtumaan. Sitä kautta voisin antaa näyttöjä myös kisajoukkuetta varten. On huikea juttu, että Suomessa pelataan kisat ja pääsemme haastamaan Euroopan parhaita jengejä.

- Vuoden tärkeimmät tavoitteeni on murtautua Lahden kokoonpanoon ja päästä kunnolla pelaamaan. Lisäksi haluaisin olla ainakin oman ikäisten maajoukkueessa koko ajan ja päästä myös kisajoukkueeseen.

Teemu Jäntin ensimmäisen maalin FC Lahden paidassa voit katsoa FC Hongan koosteesta ajasta 00.40 lähtien.

Lähde: U19euro.fi
Lisää uutisia