AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.27 // 4.7.2017

Robert Taylor siirtyy RoPS:sta AIK:hon

Robert Taylor siirtyy RoPS:sta AIK:hon

Robert Taylor siirtyy Ruotsiin. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseuran 22-vuotias keskikenttämies Robert Taylor siirtyy Ruotsin suurseura AIK Fotbolliin.

Taylorin sopimus AIK:n kanssa on kolme ja puolivuotinen. Rovaniemen Palloseuralle kyseessä on yksi seuran merkittävimmistä pelaajakaupoista.

Robert Taylor siirtyi Jyväskylän JJK:sta RoPS:aan kahden vuoden sopimuksella kauden 2016 alussa. RoPS:n mukana U21-maajoukkueen vakioedustaja nousi Veikkausliigan seuratuimpien pelaajien joukkoon. RoPS:n toimitusjohtaja Petri Jaatinen iloitsee Taylorin mahdollisuudesta päästä yhteen Pohjoismaiden suurimmista seuroista.

- Tietenkin mukana on myös haikeutta. Jokaisen hyvän pelaajan haluaisi pitää loppuun saakka itsellään, mutta samalla seuran kannalta tämä tarina eteni kuten oltiin käsikirjoitettukin, Jaatinen kertoo.

- On ollut kiehtovaa seurata nuoren urheilijan kehitystä. Kun Taylor saapui Rovaniemelle, häntähän ei alun perin kaavailtu edes avauskokoonpanoon. Nopeasti hän kuitenkin nousi yhdeksi joukkueemme tärkeimmistä pelaajista, johon myös kannattajat ihastuivat.

Taylor ja AIK allekirjoittivat sopimuksen aiemmin tänään. Sopimuksen taustalla on vaikuttanut useampi henkilö, joita Taylor haluaa erikseen kiittää.

- AIK:n pääpelaajatarkkailija Tobias Ackerman on ollut minusta kiinnostunut viime syksyn testeistä saakka, mutta suurimman urakan teki edesmennyt Ville Lyytikäinen, jonka työtä Tuomas Talvitie myöhemmin jatkoi, Taylor muistaa agenttejaan.

- Erityiskiitos myös RoPS:lle seurana sekä Juha Maliselle, joka luotti minuun ja antoi minulle peliaikaa. Ilman sitä vastuuta tämä ei olisi ollut mahdollista.

Robert Taylor ei ole enää käytettävissä RoPS:n seuraavassa ottelussa Helsingin IFK:ta vastaan, mutta uusien pelaajien kartoitus on käynnissä, kun siirtoikkuna avautuu heinäkuun kymmenes päivä.


RoPS - HIFK lauantaina 8.7. kello 17.00 Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: RoPS:n tiedote
Lisää uutisia