AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 18.5.2017

Ennakko: FC Lahti-KuPS

Ennakko: FC Lahti-KuPS

FC Lahti ja KuPS iskevät yhteen perjantaina Lahdessa.

Viime kierroksella kauden avaustappionsa kokenut FC Lahti saa perjantaina vieraita Kuopiosta.

Viime pelissään RoPS:aa vastaan FC Lahti jäi 0-1-tappiossa maaleitta. Harjoituksissa on etsitty lääkkeitä maalinteon edistämiseksi.

Lahtelaisten päävalmentaja Toni Korkeakunnas tietää, minkä tyylistä peliä Lahden stadionilla voi odottaa.

- Pelillisesti tämä tulee muistuttamaan varmasti enemmän SJK-peliä, johtuen ihan olosuhteista, mutta otimme opiksi RoPS-ottelusta. Meidän täytyy hoitaa hommat paremmin omassa boksissamme, mutta olla myös terävämpiä ja kovempia vastustajan alueella, Korkeakunnas painottaa.

Lahtelaisten puolustuksessa riittää valinnanvaraa entistä enemmän, sillä toppari Igor Jovanovic on kuntoutunut ja on mukana kokoonpanossa. Sivussa on siis ainoastaan pitkäaikaisloukkaantunut Pavel Osipov.

- Tämä tilanne luo meille positiivista päänvaivaa, "Toke" hymyilee.

FC Lahden joukkueesta pientä ekstralatausta otteluun saavat savolaistaustaiset Aleksi Paananen sekä Pyry Kärkkäinen, jotka saivat juuri KuPS:n paidassa tulikasteensa Veikkausliigassa.

Kuopiolaisten leirissä odotetaan tasaväkistä ja tiukkaotteista vääntöä. FC Lahti pelaa omalla kotiareenallaan aina hyvin ja vieraspisteet ovat jälleen kerran ison työn takana.

- Voitto mielessä me peliin lähdetään. Me halutaan jatkaa hyvää draivia ja fiilistä mikä joukkueessa vallitsee. Aika fyysinen ja suoraviivainen peli on varmaan tulossa, jo pelikentän kunnon takia, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara arvioi.

Kuopiolaiset pääsevät jatkamaan liigakauttaan positiivisesta tilanteesta. Kaikki pelaajat ovat terveinä ja ehjänä. Iso ansio erinomaisesta asiantilasta kuuluu joukkueen espanjalaiselle fysiikkavalmentajalle Luis Anulalle.

- Fysiikkavalmennus on onnistunut, kun pelaajat ovat ehjänä. Tämä on meille kauden ensimmäinen nurmipeli. Lahti pystyy voittamaan minkä joukkueen tahansa tässä sarjassa. Laadukkaita pelaajia, kotonaan kova ja vaikea voitettava, "Honsu" ruotii.

KuPS:lla ei ole pelikieltoja tai muita poissaoloja perjantain ottelun alla. Hyökkääjä Saku Savolainen pelasi viikko takaperin 99:nnen Veikkausliigaottelunsa. Tasalukema sata saattaa siis tulla täyteen perjantai-iltana Lahdessa.


FC Lahti-KuPS Lahden stadionilla perjantaina 19.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, KuPS:n verkkosivut
Lisää uutisia